ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ - ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 1-0 .....του Στέλιου Χάρταλη


371 ημέρες ή 31 επίσημα ματς αν προτιμάτε κράτησε το αήττητο της Προσοτσάνης σε όλες τις διοργανώσεις και στη δυσκολότερη γι αυτήν παραδοσιακά έδρα αυτήν του Καλαμπακίου, με το φορμαρισμένο Αραμπατζή να δίνει με πλασέ τη νίκη στους γηπεδούχους.
Ένα ματς το οποίο πέραν του καλού ρυθμού είχε φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες παρουσία 200ων και πλέον φιλάθλων, με την ομάδα του Χρήστου Κιοσσέ να ξεκινάει φουριόζα, ωστόσο....

με το πέρασμα του χρόνου οι φιλοξενούμενοι του Γιώργου Λάλα το έφεραν στα μέτρα τους, στάθηκαν ωστόσο άτυχοι στην κεφαλιά του Αστερίου στο 18’ (οριζόντιο). Οι μέχρι πρότινος μόνοι πρώτοι στο βαθμολογικό πίνακα παίκτες της Προσοτσάνης ξεκίνησαν στην επανάληψη μεταφέροντας την μπάλα προς το μισό του σταθερότατου Κελετζή και τους γηπεδούχους να επιλέγουν – κι εντέλει να δικαιώνονται – το σύστημα των αντεπιθέσεων, όπου στην 1η τους ουσιαστικά επίσκεψη στα καρέ του Καρίπη λίγο μετά τη μία ώρα παιχνιδιού άνοιξαν και το σκορ διαμορφώνοντας το τελικό όπως έμελε 1-0.
Η πίεση από πλευράς «κυανόλευκων» μεταφέρθηκε για τα καλά πολλές φορές και στο 1/3 του γηπέδου, αλλά το γκολ της ισοφάρισης παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και τις 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες δεν ήρθε ποτέ μέχρι και το 4ο λεπτό του έξτρα χρόνου που κρατήθηκε από το ρέφερι της αναμέτρησης. 
Λεπτό προς λεπτό:
7’: σέντρα του Σωτηριάδη ο Αθανασιάδης Χαρ. άθελά του διώχνει στον Τζιβανάκη που με τη μία στρώνει πιο πλάγια στον Bengu, συρτό διαγώνιο σουτ μπλοκάρει ο Καρίπης σταθερά.
11’: γρήγορη αντεπίθεση με το ένα-δύο Καλαϊτζή και Περσιανλή, μακρινό σουτ του τελευταίου βλέποντας εκτός θέσης τον Κελετζή μακριά από τα δοκάρια.
18’: ο Σαμαράς από δεξιά επιχειρεί της σέντρα, όπου στον αέρα ο Αστερίου πιάνει την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά με τον Κελετζή να κινείται σε αντίθετη πορεία, η μπάλα στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού κι έξω.
26’: σέντρα του Καλαϊτζή από αριστερά έπειτα από το γρήγορο πλάγιο του Παλτζίδη, στο 2οδοκάρι ο Φερφέρης καρφωτή κεφαλιά ελάχιστα έξω από τα καρέ του Κελετζή.
37’: ο Bengu πολύ όμορφα βγάζει σε θέση τετ α τετ τον Τζιβανάκη που φτάνει προ του Καρίπη, όμως την ύστατη στιγμή ο Παπαμιχαήλ του βάζει καθ’ όλα νόμιμα την προβολή αποσοβώντας τα χειρότερα για την ομάδα του.
43’: φάουλ στην προέκταση της γωνίας της περιοχής με το Φερφέρη να εκτελεί στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων, κεφαλιά ψαράκι του Αστερίου υπό την πίεση του εξελθόντα Κελετζή η μπάλα καταλήγει άουτ.
62’ 1-0: ο Κλόγκιρι στη μοναδική του προώθηση από δεξιά στέκεται όρθιος στη γραμμή του πλαγίου, σέντρα ξυράφι στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Αραμπατζή να πλασάρει εν κινήσει στην απέναντι γωνία τον Καρίπη, 1ο γκολ που δέχεται η Προσοτσάνη μετά από 799 αγωνιστικά λεπτά!
66’: φάουλ του Καλαϊτζή λίγο κάτω από το κέντρο ο Αστερίου έχοντας…αγκαλιαστεί από τον προσωπικό του αντίπαλο πλασάρει προς την εστία αλλά πάνω στη γραμμή ο Καλατζίδης παραχωρεί το κόρνερ.
73’: ένα-δύο Γεωργιάδη και Αστερίου ο Αθανασιάδης Χαρ. από καλή θέση σουτάρει άουτ.
75’: ξαφνικό σουτ του Φερφέρη από τα 25 μέτρα η μπάλα φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κελετζή.
80’: κάθετη του Φερφέρη, ο Καλαϊτζής κινείται στον κενό χώρο και πλάγια αριστερά σουτ εν κινήσει μόλις άουτ.
81’: κόρνερ από αριστερά του Καλαϊτζή καρφωτή κεφαλιά του Παπαμιχαήλ στα χέρια του Κελετζή.
82’: ο Bengu σεντράρει παράλληλα και προ του Αραμπατζή ο Καρίπη σωτήρια πέφτει στα πόδια του αποσοβώντας το γκολ.
87’: σε φάση διαρκείας μέσα στα καρέ του Καλαμπακίου ο Περσιανλής κατάφερε να γυρίσει την μπάλα στο ύψος της περιοχής, εκεί όπου ο αφύλακτος Γεωργιάδης επιχείρησε το πλασαριστό σουτ στην αγκαλιά του ευρισκόμενου σε σωστή θέση Κελετζή.
88’: ο Περσιανλής προσπαθεί να αιφνιδιάσει από τα 30 μέτρα τον Κελετζή, η μπάλα κατευθύνθηκε προς το αριστερό «Γ», όμως ο νεαρός τερματοφύλακας της ΑΕΚ με δυο βήματα προς τα πίσω και με τη γροθιά παραχώρησε το κόρνερ.
94’: στην τελευταία φάση του παιχνιδιού ο Bengu βρέθηκε σε θέση τετ α τετ από την μπαλιά του Τζιβανάκη αλλά πλάσαρε μόλις άουτ.
Διαιτητής: Κοτσάνης Κωνσταντίνος.
Α’ Βοηθός: Μαυρομελίδης Αντώνιος.
Β’ Βοηθός: Χατζηνάκος Γεώργιος, της ΕΠΣ Δράμας.
ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ (Χρήστος Κιοσσές): 1. Κελετζής, 2. Πέτρο, 3. Παπαηλιάς, 4. Χριστοφορίδης (λ.τρ. 56’ – 18. Χατζησωτηριάδης), 5. Κλόγκιρι, 6. Καλατζίδης, 7. Τζιβανάκης, 8. Μαυροβασίλης, 9. Σωτηριάδης (92’ – 13. Λεϊλόγλου), 10. Bengu & 11. Αραμπατζής.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1. Καρίπης, 2. Αθανασιάδης Χ., 3. Παπαμιχαήλ, 4. Αθανασιάδης Δ., 5. Αστερίου, 6. Φερφέρης, 7. Παλτζίδης (70’ – 13. Μωυσίδης), 8. Γεωργιάδης, 9. Καλαϊτζής, 10. Σαμαράς (λ.τρ. 28’ – 14. Καρακάσης), & 11. Περσιανλής.
  • Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 14ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
1.     Κύργια – Καλλίφυτος 1 – 2 (6’ Τσιμπλίδης / 4’ Παρουτσής & 49’ πέν. Παυλίδης Δ.)
2.     Βώλακας – Άγιος Αθανάσιος ματαιούται
3.     Ξηροπόταμος – Πανδραμαϊκός 2 – 0 (11’ Υψηλός & 77’ Κουμπρόγλου)
4.     Καλαμπάκι – Προσοτσάνη 1 – 0 (62’ Αραμπατζής)
5.     Χωριστή – Μοναστηράκι 4 – 0 (80’ Καρυπίδης, 81’ Αραμπατζής, 89’ Σαββίδης & 91’ Αβραμίδης)
6.     Καστρινός – Σιταγροί 2 – 2 (64’&84’ Μουρατίδης / 8’ Νικολαΐδης & 25’ Τσιχλακίδης)
7.     Φωτολίβος – Πετρούσα 0 – 3 (1’ πέν. Γιαννίκης, 18’ Κότιος & 38’ Ασλανίδης Μιχ.)
8.     Περιθώρι – Κάτω Νευροκόπι 0-3 ά.αγ.
Πηγή: papalazarou-draminaspor.blogspot.gr
  • Το προσεχές Σάββατο (04-02-2017 και ώρα 3:15μ.μ.) θα διεξαχθεί η 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει τα κάτωθι παιχνίδια:
1.     Καλλίφυτος – Άγιος Αθανάσιος
2.     Πανδραμαϊκός – Κύργια
3.     Προσοτσάνη – Βώλακας
4.     Μοναστηράκι – Ξηροπόταμος
5.     Σιταγροί – Καλαμπάκι
6.     Πετρούσα – Χωριστή
7.     Κάτω Νευροκόπι – Καστρινός

8.     Περιθώρι – Φωτολίβος 0-3 ά.αγ.