Νίκη τετράδας για την Δράμα ’86 στην κρίσιμη αναμέτρηση με την Κέρκυρα

Έδειξε χαρακτήρα και έκανε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση

 Στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος της Α2 ανδρών στο χάντμπολ, η Δράμα ’86 έδειξε χαρακτήρα και κέρδισε τόσο εύκολα όσο δείχνει το τελικό 34-28 μια από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου τον Φαίακα Κέρκυρας......

Μια νίκη που σίγουρα «ψηλώνει» αρκετά την ομάδα μας που στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος όπου κατάφερε να πάρει δύο πολύτιμους βαθμούς και να φτάσει τις 8 νίκες μετά από 14 αγώνες. Αν θεωρήσουμε μετά το πέρας της 14ης αγωνιστικής ότι ΧΑΝΘ, Φαίακας Κέρκυρας και Αρχέλαος Κατερίνης δεν χάνουν τα τρία εισιτήρια των πλέιοφ, μετά από αυτή την αγωνιστική και με το δεδομένο ότι η ομάδα μας φιλοξενεί την τελευταία αγωνιστική τον ισόβαθμο στους 16 βαθμούς Πρωτέα Άρτας, οι πιθανότητες μας για την 4η θέση έχουν αυξηθεί σημαντικά.
 Βατό πρόγραμμα και εφικτός στόχος η τετράδα
Το ευχάριστο είναι ότι βάση προγράμματος, αν η ομάδα μας κάνει 4 νίκες στα 4 ματς απομένουν, 99% θα είναι στα πλέιοφ και την 4η θέση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το ματς στην Αλεξανδρούπολη στις 4/3 με τους Κύκλωπες, στις 11/3 θα φιλοξενήσει τον Αρχέλαο Κατερίνης, στις1/4 θα παίξει στο Κιλκίς και την τελευταία αγωνιστική στις 8/4 με τον Πρωτέα Άρτας. Πέρα από τον Πρωτέα Άρτας που μοιάζει ο βασικός μας αντίπαλος για το εισιτήριο των πλέιοφ, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το Κιλκίς και τον Ζαφειράκη Νάουσας που έχουν αυτή την στιγμή μια νίκη λιγότερη από Δράμα ’86 και Άρτα.
Μεγάλη ικανοποίηση από την καλύτερη φετινή εμφάνιση
Επιστρέφοντας στο παιχνίδι του Σαββάτου, η ομάδα μας έκανε πραγματικά μια καταπληκτική εμφάνιση, μακράν η καλύτερη στο φετινό πρωτάθλημα. Έγινε σωστό κοουτσάρισμα και διάβασμα του αντιπάλου, κάτι που παραδέχθηκε στη συνέντευξη τύπου και ο προπονητής των φιλοξενούμενων Νίκος Ριγανάς.
Ιδιαίτερη μνεία μπορεί να γίνει για την εκπληκτική εμφάνιση του εξτρέμ Χαϊτίδη που έφτασε τα 11 γκολ στο ματς, στον τερματοφύλακα Τσεπίδη που ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός και δικαίωσε τον προπονητή του και φυσικά στους «παλιούς» της ομάδας, τον Γιάννη Κοτσαμαρίκογλου που αμυντικά έδωσε μεγάλη ενέργεια στην ομάδα και τον Κώστα Θωμίδη που επιθετικά έδωσε πολλές λύσεις. Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων και ο Αλέξανδρος Ιακωβίδης που σήκωσε το επιθετικό βάρος με ώριμες επιλογές στο ξεκίνημα του β’ μέρους που προσπαθούσε να επανέλθει η Κέρκυρα και να μειώσει στο σκορ.
 Η στήριξη του κόσμου και ο αγώνας του Θόδωρου Τογανίδη
Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει φυσικά και στους περίπου 700 δραμινούς που γέμισαν το κάτω μέρος της κερκίδας και βοήθησαν με όλες τις δυνάμεις τους την προσπάθεια της ομάδας.
Τα εύσημα φυσικά στον ιδρυτή αυτής της ομάδας, τον αφανή ήρωα Θόδωρο Τογανίδη που τρέχει μέρα – νύχτα γι’ αυτή την ομάδα και έχει πολύ μεγάλη συμβολή στο να βγάζει αυτή η ομάδα ΥΓΕΙΑ και να γίνεται αγαπητή από όλους τους δραμινούς φιλάθλους.
ΧΑΝΤΜΠΟΛ Α2 ΑΝΔΡΩΝ
14Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης – Δίας Πολίχνης 10-0 άνευ αγώνα
Α.Ο. Ιωαννίνων – Αρχέλαος Σαββίδης Κατερίνης 25-31
ΓΑΣ Κιλκίς – ΧΑΝΘ 18-24
Ζαφειράκης Νάουσας – Πρωτέας Άρτας 33-29
Χιλιώτη Δράμα ’86 – Φαίακας Κέρκυρας 34-28

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 4/3
Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης – Χιλιώτη Δράμα ’86
Πρωτέας Άρτας – Α.Ο. Ιωαννίνων
Αρχέλαος Σαββίδης Κατερίνης – Φαίακας Κέρκυρας
Δίας Πολίχνης – ΓΑΣ Κιλκίς
ΧΑΝΘ – Ζαφειράκης Νάουσας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΧΑΝΘ 26
Φαίακας Κέρκυρας 22
Αρχέλαος Σαββίδης Κατερίνης 20
Πρωτέας Άρτας 16
Χιλιώτη Δράμα ’86 16
ΓΑΣ Κιλκίς 14
Ζαφειράκης Νάουσας 14
Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης 6
Α.Ο. Ιωαννίνων 5
Δίας Πολίχνης –

Πηγή: sportdrama.gr-ΔΗΜ. ΑΔΑΚΤΥΛΟΣ