Έριξε κεραυνό στον Αρκαδικό ο Ποντιακός… γράφει ο Δημήτρης Χατζηγιαννίδης

(Στη φωτογραφία το γκολ του Πέτρου Ακριτίδη)


Μεγάλη νίκη του Ποντιακού στο εκτός έδρας παιχνίδι του στον Αρκαδικό επί του τοπικού Κεραυνού με σκορ 3-1! Ένα πέρασμα από μία έδρα η οποία όχι μόνον ήταν αήττητη μέχρι σήμερα ,αλλά δεν είχε ούτε ισοπαλία να επιδείξει κάποιος αντίπαλος επί της τοπικής ομάδος… γι΄ αυτά κι μόνο τα στοιχεία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία η νίκη του Ποντιακού σήμερα....


Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή…. μία αρχή που βρήκε τον Ποντιακό να ξεκινά και να πατά πιο καλά στο γήπεδο δίνοντας ,την αίσθηση πως αυτό το παιχνίδι ήρθε για να το κερδίσει! Πράγματι ,σχετικά νωρίς, μπήκε μπροστά στο σκορ με τον Πλακανδάρα, ο οποίος βγαίνοντας πίσω από την άμυνα των αντιπάλων, έγινε αποδέκτης κάθετης μπαλιάς από τον Μουζακίτη Π. , και δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ περνώντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα , βάζοντας μπροστά τους φιλοξενούμενους, σε ένα γκολ πάντως που αμφισβητήθηκε από τους γηπεδούχους ως οφσάιντ! 
Η συνέχεια του παιχνιδιού όμως ήταν αρκετά συναρπαστική με την ομάδα των γηπεδούχων να… πατάει γκάζι, να ανεβάζει στροφές και να γίνεται επικίνδυνη ιδιαίτερα από την δεξιά της πλευρά , από την οποία και δημιουργήθηκαν ειδικά σε δύο περιπτώσεις πολύ καλές ευκαιρίες για να έρθει το παιχνίδι στα ίσα του…. πράγμα που συνέβη τελικά στο 30ο λεπτό κάνοντας το 1-1! και δίνοντας οι γηπεδούχοι νέα χροιά στο παιχνίδι ….ο ρυθμός ανέβηκε, το παιχνίδι έγινε πιο δυνατό, προς τέρψιν των θεατών, κι η αγωνία κορυφωνόταν σε αρκετές πλέον φάσεις των δύο ομάδων οι οποίες ήθελαν να μπουν στα…. αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου νικήτριες!...μία λοιπόν από αυτές τις φάσεις έμελλε να στείλει τον Ποντιακό νικητή και στο α΄ ημίχρονο, όταν με απευθείας εκτέλεση φάουλ (42ολεπτό), ο Ακριτίδης δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο γκολκίπερ στέλνοντας την μπάλα αναπαυτικά στα δίχτυα του!, 1-2 το σκορ του α΄ημιχρόνου , σε ένα πολύ καθοριστικό σημείο του αγώνος , βάζοντας δύσκολα στους γηπεδούχους οι οποίοι μπήκαν αρκετά δυνατά στο β ημίχρονο για να ισοφαρίσουν κι είχαν 2-3 ευκαιρίες στις οποίες είχαν αξιώσεις για ένα τέρμα τουλάχιστον , όπως κι οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι τελικά κατάφεραν να πετύχουν ακόμη ένα τέρμα κάνοντας το 1-3 με τον πολύ καλό σήμερα Μελά, ο οποίος πἐτυχε (στο 73ολεπτό),ένα εξαιρετικό τέρμα, τελειώνοντας τις προσδοκίες των αντιπάλων για κάτι καλύτερο …το σκορ στο τέλος θα μπορούσε να διευρυνθεί ακόμη αν οι επιθετικοί του Ποντιακού ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική τους ενέργεια!
Συνοψίζοντας , σήμερα είδαμε ένα καλό παιχνίδι κι από τις δύο ομάδες, οι οποίες σημειωτέον είχαν τις απουσίες τους, ένα παιχνίδι που τελικά δικαίως το πήρε η ομάδα του Ποντιακού, μία νίκη η οποία έρχεται ως βάλσαμο στην κατάλληλη στιγμή!
Μία νίκη σε μία έδρα που πολύ πολύ δύσκολα θα περάσει αντίπαλος!!!
Για να έχει λοιπόν μία τέτοια νίκη αντίκρισμα θα πρέπει όλοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ!, να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή στις προπονήσεις και να βλέπουν το κάθε παιχνίδι σαν τελικό!
Πολύ καλή η διαιτησία του κυρίου Χορόζογλου και των βοηθών, ήταν κοντά στις φάσεις και δεν είχε την λάθος απόφαση που θα έκρινε το αποτέλεσμα!
Για τον Ποντιακό αγωνίστηκαν:
ΚΟΤΣΑΚΙ, ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ(80ο ΡΑΜΑ),ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ Κ(46ο λ.τ. ΠΟΛΥΖΩΝΗΣ), ΛΑΣΚΑΡΗΣ, ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ, ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ, ΤΡΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΣΛΑΜΙ ,ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ Π., ΠΛΑΚΑΝΔΑΡΑΣ(60ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ)
(ΧΑΙΤΙΔΗΣ, ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ, ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ)