ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ - ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 0-0.....του Στέλιου Χάρταλη.

Έπεσε σε σινικό τείχος!
Πιάνοντας σχεδόν τα 2/3 του φετινού πρωταθλήματος η Προσοτσάνη ουσιαστικά έ(Χ)ασε τις όποιες ελπίδες της για τον τίτλο πριν από λίγη ώρα με το «στείρο» 0:0 μέσα στο Κάτω Νευροκόπι απέναντι στον πληρέστερο και ιδιαιτέρως παθιασμένο Ακρίτα, να απομακρύνει τους «ροχιμπλάνκος» τέσσερεις πλέον βαθμούς από την 1η θέση.
Παιχνίδι με κακό ρυθμό στο α’ μέρος και ουσιαστικά από μια καλή φάση για τις δύο ομάδες παρουσία 200ων και πλέον φιλάθλων στις κερκίδες αλλά....




 και πέριξ του γηπέδου, σταδιακά στην επανάληψη απέκτησε άγρια ομορφιά, με τους γηπεδούχους του Γιώργου Μιχαηλίδη ειδικά μέχρι τη μία ώρα ματς κι όσο είχαν δυνάμεις ν’ απειλούν για το 1:0 και τους φιλοξενούμενους μετά το 60’ να κλείνουν τους αντιπάλους τους στα καρέ του Harizanov, οι οποίοι λόγω κάποιου θαύματος δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, πέφτοντας ουσιαστικά και μεταφορικά πάνω σε σινικό τείχος.
Το 0:0 σίγουρα δεν άφηνε ικανοποιημένους τους παίκτες της Προσοτσάνης, καθώς από νωρίς το ντέρμπι(;) στο Καλαμπάκι δεν είχε την τροπή που όλοι λόγω φόρμας της ΑΕΚ περίμεναν κι έτσι όσο περνούσε η ώρα έβλεπαν τους γηπεδούχους με κάθε μέσο να προσπαθούν να κρατήσουν το «μηδέν», κάτι που κατάφεραν έστω και με τη βοήθεια της τύχης!
Λεπτό προς λεπτό:
4’ 1ο κόρνερ στο ματς με τον Καλαϊτζή να το εκτελεί από αριστερά και τον αφύλακτο Αστερίου μπροστά από το πέναλτι να σημαδεύει ψηλά άουτ.
7’ χλιαρό σουτ του Χριστιανίδη από 20 μέτρα εύκολα στα χέρια του Καρίπη η μπάλα.
8’ ατομική ενέργεια του Τσακμακίδη που σούταρε μέσα από το ημικύκλιο έξω.
26’ ένα-δύο Τσακμακίδη και Περσιανλή ο τελευταίος επιχειρεί το γυριστό σουτ στο πάνω μέρος των διχτύων.
31’ εξαιρετική ομαδική ενέργεια των φιλοξενούμενων με την μπάλα να αλλάζει πολλά πόδια από το δεξί άκρο της άμυνας, ο Ρούσσος πέρασε την κάθετη στον Τσακμακίδη ο οποίος νικήθηκε με το πόδι στο τετ α τετ με τον Harizanov.
37’ στην κόντρα επίθεση ο Ακρίτας από την μπαλιά του Μουσμουλίδη στον κενό χώρο να βάζει δύσκολα στον Καρίπη που χάνει εκτός περιοχής το Χριστιανίδη, ωστόσο ο πρώην άσσος της Προσοτσάνη δεν τελείωσε όπως περίμενε τη φάση και πλάσαρε απελπιστικά άουτ.
39’ ωραία σέντρα ακριβείας του Καλαϊτζή από δεξιά, μέσα στην περιοχή ο Παπαδόπουλος περισσότερο επιχείρησε την κεφαλιά πάσα, αυτή πήρα πορεία προς την κλειστή γωνία που ήταν πλησίον ο βούλγαρος τερματοφύλακας του Ακρίτα και με μπλονζόν μπλόκαρε σταθερά.
47’ ο Χατζηλαζαρίδης βγάζει με κάθετη στην πλάτη του Αστερίου τον Οικονομίδη που πλασάρει εν κινήσει με το εξωτερικό φάλτσο πάνω από τα δοκάρια.
49’ ένα-δύο Φερφέρη & Καλαϊτζή, ο 2ος γυρίζει στη γωνία της περιοχής, αλλά το σουτ είναι αδύναμο και φτάνει εύκολα στην αγκαλιά του Harizanov.
52’ ο Βασιλειάδης ίσως και με το χέρι αποκτά πλεονέκτημα έναντι του Ρούσσου και βρίσκει το Χριστιανίδη που σχεδόν από 30 μέτρα πλασάρει ψηλοκρεμαστά κι ενώ είναι έτοιμος να πανηγυρίσει το γκολ, ο Καρίπη όντας στο σημείο του πέναλτι κάνει τ’ απαραίτητα προς τα πίσω βήματα και με υπερένταση παραχωρεί το κόρνερ.
59’ αντεπίθεση των γηπεδούχων με τη γρήγορη παράλληλη σέντρα του Χριστιανίδη να βρίσκει την κίνηση σε θέση φορ του Οικονομίδη, όμως η κεφαλιά του περνάει ξυστά από το δεξί δοκάρι του Καρίπη.
69’ διπλή μεγάλη χαμένη ευκαιρία διά ποδός Φερφέρη, όταν ο Καλαϊτζής εκτελεί το κόρνερ, σε 1ο χρόνο κι ενώ το σουτ του αρχηγού της Προσοτσάνη κατευθύνεται προς τα δίχτυα αποκρούουν οι αμυντικοί με το σώμα, νέο αριστερό σουτ πάνω στη γραμμή σαν από μηχανής Θεός ο Κεσσόπουλος σώζει το γκολ παραχωρώντας νέο κόρνερ.
70’ στη εξέλιξη του 2ου κόρνερ ο Τσακμακίδης συνδυάζεται εκτός περιοχής με το Σαμαρά, ο φυσικός ηγέτης των φιλοξενούμενων δέχεται πιο αριστερά από το πέναλτι την μπάλα, ζυγίζει το σουτ, ωστόσο έστειλε με δύναμη την μπάλα να περάσει εκατοστά πάνω από το δοκάρι.
74’ κόρνερ του Καλαϊτζή στο β’ δοκάρι ο Αστερίου δε βρίσκει όπως ήθελε την μπάλα και από καλή θέση τη στέλνει εκτός.
80’ μετά το ένα-δύο Φερφέρη και Καλαϊτζή και τις κόντρες που κέρδισε ο Τσακμακίδης μέσα στην περιοχή ο 2ος σούταρε πάνω στο σώμα του Κατσακίδη κι εν συνεχεία το νέο συρτό σουτ ανακόπτεται από το Μουσμουλίδη.
83’ σέντρα του Σαμαρά κι εν κινήσει κεφαλιά του Αστερίου με πλάτη προς την εστία μπλοκάρει εύκολα ο Harizanov.
86’ πλασαριστά ο Καλαϊτζής εκτελεί το 9ο κόρνερ της Προσοτσάνης στην επανάληψη για το Φερφέρη που σουτάρει από το ημικύκλιο, οι αμυντικοί διώχνουν πάνω στο Σαμαρά, που πλασάρει στην απέναντι γωνία κι ο Ξανθόπουλος πάνω στη γραμμή σώζει τη βέβαιη παραβίαση.
94’ φάουλ του Καλαϊτζή με όλο τον κόσμο μέσα στη μικρή περιοχή του Ακρίτα κι ενώ ο Harizanov πραγματοποιεί άστοχη έξοδο προ του Αστερίου με την μπάλα να στρώνεται στο Σαμαρά που είναι έτοιμος να τη σπρώξει στο κενό τέρμα, ο κ. Αχθοφορίδης ανακαλύπτει φάουλ!
Και εις άλλα με υγείαν…τα καλύτερα έπονται!
Διαιτητής: Αχθοφορίδης Νικόλαος.
Α’ Βοηθός: Χατζηνάκος Γεώργιος.
Β’ Βοηθός: Κουβαλάκης Παναγιώτης, της ΕΠΣ Δράμας.
ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ (Γιώργος Μιχαηλίδης): 1. Harizanov, 2. Πετρίδης Μ. (85’ – 17. Μουζενίτοβ), 3. Χατζηλαζαρίδης, 4. Κατσακίδης, 5. Μουσμουλίδης, 6. Οικονομίδης (78’ – 16. Κεσίδης), 7. Κεσσόπουλος, 8. Βασιλειάδης Μ., 9. Ξανθόπουλος, 10. Χριστιανίδης & 11. Αγάποβ.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1. Καρίπης, 2. Αθανασιάδης Χαρ., 3. Παπαμιχαήλ (67’ – 12. Παλτζίδης), 4. Καλαϊτζής, 5. Αστερίου, 6. Φερφέρης, 7. Παπαδόπουλος (66’ – 14. Σαμαράς), 8. Ρούσσος, 9. Αθανασιάδης Δημ., 10. Τσακμακίδης & 11. Περσιανλής (76’ – 13. Γεωργιάδης).
  • Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 19ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
  1. Καλλίφυτος – Σιταγροί 2:1 (35’ Φωτιάδης & 78’ Παυλίδης Δ. / 41’ Kunchulia)
  2. Πετρούσα – Μοναστηράκι 6:1 (25’ Κορωνιός, 65’,67’&69’ πέν. Στόικος Μ. 73’ Κερασίδης & 77’ Ασλανίδης Αντ. / 71’ Κιάκος)
  3. Κάτω Νευροκόπι – Προσοτσάνη 0:0
  4. Περιθώρι – Πανδραμαϊκός 0:3 ά.αγ.
  5. Φωτολίβος – Άγιος Αθανάσιος 3:1 (10’&40’ Χαρέμι & 70’ Χαραλαμπίδης / 88’ Περπερίδης)
  6. Καστρινός – Κύργια 2:1 (45’ Γεωργιάδης Ζαχ. & 50’ Γκέντογλου / 38’ Πεντεζίδης)
  7. Χωριστή – Βώλακας 2:0 (32’ Τουρφαντίδης & 36’ Ουζούνης)
  8. Καλαμπάκι – Ξηροπόταμος 0:2 (5’ Κουμπρόγλου & 80’ Κωνσταντινίδης)
Πηγή: papalazarou-draminaspor.blogspot.gr
  • Το προσεχές Σάββατο (11-03-2017 και ώρα 4μ.μ.) θα διεξαχθεί η 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει τα κάτωθι παιχνίδια:
  1. Πετρούσα – Καλλίφυτος (0:1),
  2. Σιταγροί – Κάτω Νευροκόπι (1:1),
  3. Μοναστηράκι – Περιθώρι 3:0 ά.αγ.,
  4. Προσοτσάνη – Φωτολίβος (3:1),
  5. Πανδραμαϊκός – Καστρινός (0:1),
  6. Άγιος Αθανάσιος – Χωριστή (1:0),
  7. Κύργια – Καλαμπάκι (0:2) &
  8. Ξηροπόταμος – Βώλακας (1:0).