ΧΩΡΙΣΤΗ - ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 1-0.....του Στέλιου Χάρταλη

Εντάξει, ότι και να γράψουμε γι αυτό το ματς θα είναι λίγο, αλλά δε θα γράψουμε τίποτα, μιας και δεχόμεθα συνεχείς απειλές και υποδείξεις, ελπίζοντας αυτή τη φορά να δικαιωθούμε από την τηλεοπτική κάμερα της τηλεόρασης του ΣΤΑΡ Βορείου Ελλάδας κυρίως για τη φάση του 70ού λεπτού, όπου ένα πεντακάθαρο γκολ με την μπάλα να έχει περάσει πάνω από μισό μέτρο μέσα από τη γραμμή τέρματος, δεν κατακυρώθηκε ποτέ ως γκολ! Ε, μην ψάχνετε εις βάρος ποιας ομάδας ήταν κι αυτή η απόφαση, δε θα σας τα λέμε όλα εμείς, ανοίξτε τα μάτια σας όπως δεν έκαναν διαιτητής και β’ βοηθός αλλά και τ’ αυτιά σας!
Στα καθαρά αγωνιστικά.......





..... η Προσοτσάνη ξεκίνησε πιο απειλητική προς τα καρέ του Ορφέα, με τους γηπεδούχους σε ένα δίλεπτο να απειλούν δις για το γκολ, που εν τέλει ήρθε στο 27’ (Τάσιος 1:0), το οποίο κι έμελλε να είναι το τελικό σκορ, καθώς ειδικά στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να χάσουν στην κυριολεξία τα άχαστα.
Οι του Ορφέα ολοκλήρωσαν το ματς με 8 παίκτες ένεκα των αποβολών του Ουζούνη (65’ για εξύβριση στον α’ βοηθό), Τζίνη (82’ με 2η κίτρινη) και Καρυπίδη (90’ για απόπειρα να κλωτσήσει αντίπαλό του).
Το ματς που είχε ένταση και πάθος μέσα στις γραμμές του αγωνιστικού χώρου παρακολούθησαν 250 και πλέον φίλαθλοι και των δύο ομάδων, με το τελικό 1:0 να δίνει ουσιαστικά από τώρα το τίτλο του πρωταθλητή στους τωρινούς πρωτοπόρους.
Λεπτό προς λεπτό:
4’ μπαλιά του Σαμαρά στη γωνία της περιοχής με τον Περσιανλή να κλείνεται και το αδύναμο πλασέ του να καταλήγει εύκολα στα χέρια του Αποστολίδη.
8’ αριστερό σουτ του Παπαδόπουλου πάνω από τα δοκάρια.
11’ σέντρα Σαμαρά με αποδέκτη τον Περσιανλή που βρίσκει σε θέση βολής τον Καλαϊτζή, συρτό πλασέ στα χέρια του τερματοφύλακα.
16’ παράλληλο γύρισμα του Σαββίδη στο β’ δοκάρι ο Ουζούνης εκτός ισορροπίας πλασάρει έξω.
17’ από την μπαλιά του Θεοφανίδη ο Σαββίδης στο ύψος του πέναλτι πλάσαρε κι Καρίπης που πραγματοποιούσε έξοδο σώζει με το σώμα την ομάδα του.
21’ όμορφος συνδυασμός Παπαδόπουλου-Σαμαρά και τελικός αποδέκτης ο Γεωργιάδης, με μέτωπο στην εστία σουτάρει μόλις άουτ από το ημικύκλιο.
27’ 1:0. Μπαλιά στην πλάτη της άμυνας από το Θεοφανίδη, ο Τάσιος «τρυπώνει» ανάμεσα σε Αστερίου και Καρίπη κι αφού φέρνει την μπάλα μπροστά του με πλασέ σε κενή εστία ανοίγει το σκορ.
42’ γύρισμα του Σαμαρά εκεί όπου βρισκόταν ο Περσιανλής, ο οποίος δοκιμάζει εκ νέου το πόδι του χωρίς να είναι εύστοχος.
45’ στο 1ο και μοναδικό κόρνερ των γηπεδούχων στο ματς από δεξιά ο Ουζούνης εκτελεί, ο Καρίπης διώχνει πλάγια και το ευθύβολο σουτ του Σαββίδη φεύγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο.
49’ με ευκαιρία των γηπεδούχων ξεκινάει και το β’ μέρος, όταν από την πίεση του Σαββίδη στον Περσιανλή ο Θεοφανίδης ξεχύνεται μόνος απέναντι στον Καρίπη, ο Ρούσσος που ακολουθεί τη φάση πιέζει τον αντίπαλό του, αναγκάζοντάς τον να πλασάρει πάνω στον τερματοφύλακα.
58’ σέντρα Θεοφανίδη, διαγώνιο σουτ του Ουζούνη στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
62’ φάουλ του Ρούσσου κεφαλιά του ανενόχλητου Παπαμιχαήλ ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο.
65’ απευθείας αποβολή του Ουζούνη για εξύβριση στον α’ βοηθό.
68’ ο Σαμαράς σηκώνει την μπάλα για το Φερφέρη, που εν κινήσει πιάνει την κεφαλιά κι ο Αποστολίδης πετάγεται στο «Γ» πετώντας την σε κόρνερ.
70’ η φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών με τον Περσιανλή ουσιαστικά να «γεμίζει» κάτω από το κέντρο, ο Αποστολίδης χάνει στη μοναδική φάση που έκανε λάθος την μπάλα μέσα από τα χέρια, έτρεψε προς το τέρμα για να σώσει το γκολ, εμφανώς αυτή πέρασε τη γραμμή τέρματος, αλλά γκολ…γιοκ, ένεκα ρέφερι και β’ βοηθού!
71’ ξερό αριστερό σουτ του Παπαδόπουλου μετά από φάση διαρκείας, η μπάλα φεύγει ξυστά δίπλα στο δοκάρι του Ορφέα.
75’ κάθετη του Τσακμακίδη και πλασέ στην κίνηση του προωθημένου Αστερίου με το σώμα ο Αποστολίδης παραχωρεί το κόρνερ.
82’ αποβολή με 2η κίτρινη για το Τζίνη, με 9 η Χωριστή.
83’ στο φάουλ που κέρδισε ο Παπαδόπουλος κι επέφερε την αποβολή του Τζίνη, πλασαριστά στον Τσακμακίδη που σουτάρει, η μπάλα κοντράρει σε σώματα και φτάνει στον αφύλακτο προ γραμμής τέρματος Αστερίου, ο οποίος καταφέρνει σε κενή εστία να πλασάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
90’ αποβολή με απ’ ευθείας κόκκινη και στον Καρυπίδη γιατί αποπειράθηκε να χτυπήσει τον Παλτζίδη που νωρίτερα είχε υποπέσει σε φάουλ.
91’ 11ο και τελευταίο κόρνερ των φιλοξενούμενων ο Σαμαράς δέχεται την μπάλα, σεντράρει στο β’ δοκάρι εκεί όπου έμεινα αφύλακτοι οι Αστερίου και Ρούσσος, ο τελευταίος προφταίνει 1ος, αλλά σε κενή εστία σημαδεύει την εξωτερική πλευρά των διχτύων και…τέλος, με μόλις 2 ½ λεπτά καθυστερήσεων, για τις 5 αλλαγές, τις 3 κόκκινες και κανά 2-3 φορές που παρασχέθηκαν οι Α’ βοήθειες!
Διαιτητής: Γεωργιτσόπουλος Γεώργιος.
Α’ Βοηθός: Παστιάδης Μάνος.
Β’ Βοηθός: Βάντσης Ιωάννης, της ΕΠΣ Δράμας.
ΧΩΡΙΣΤΗ (Άγγελος Ποιμενίδης): 1. Αποστολίδης, 2. Τζίνης, 3. Παπαεμμανουήλ (87’ – 16. Αβραμίδης), 4. Πετράς, 5. Παπαδόπουλος, 6. Καραγιαννίδης, 7. Ουζούνης, 8. Αραμπατζής, 9. Σαββίδης (81’ – 18. Καρυπίδης), 10. Θεοφανίδης (72’ – 17. Καζακίδης) & 11. Τάσιος
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1. Καρίπης, 2. Παλτζίδης, 3. Παπαμιχαήλ, 4. Αθανασιάδης Δημ. (65’ – 14. Τσακμακίδης), 5. Αστερίου, 6. Γεωργιάδης (52’ – 18. Φερφέρης), 7. Παπαδόπουλος, 8. Ρούσσος, 9. Καλαϊτζής, 10. Σαμαράς & 11. Περσιανλής.
  • Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 21ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
  1. Καλλίφυτος – Κάτω Νευροκόπι 0:1 (42’ Τολμαΐδης)
  2. Περιθώρι – Πετρούσα 0:3 ά.αγ.
  3. Φωτολίβος – Σιταγροί 1:0 (80’ Χαρέμι)
  4. Καστρινός – Μοναστηράκι 4:0 (26’ Γκέντογλου, 44’ Μήτρε, 52’ Γεωργιάδης Ζ. & 75’ Μουρατίδης)
  5. Χωριστή – Προσοτσάνη 1:0 (27’ Τάσιος)
  6. Καλαμπάκι – Πανδραμαϊκός 2:0 (43’ Καλατζίδης & 77’ πέν. Τζιβανάκης)
  7. Ξηροπόταμος – Άγιος Αθανάσιος 4:0 (5’,55’&81’ πέν. Μπερούκας & 15’ Κουμπρόγλου)
  8. Βώλακας – Κύργια 0:0
Πηγή: ~ papalazarou-draminaspor.blogspot.gr
  • Το μεθεπόμενο Σάββατο (01-04-2017 και ώρα 5μ.μ.) μιας και μεσολαβεί ο τελικός του κυπέλλου ανήμερα της Εθνικής μας γιορτής μεταξύ Προσοτσάνης και Ξηροποτάμου, θα διεξαχθεί η 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει τα κάτωθι παιχνίδια:
  1. Περιθώρι – Καλλίφυτος 0:3 ά.αγ.,
  2. Κάτω Νευροκόπι – Φωτολίβος (2:1),
  3. Πετρούσα – Καστρινός (2:1),
  4. Σιταγροί – Χωριστή (0:0),
  5. Μοναστηράκι – Καλαμπάκι (1:3),
  6. Προσοτσάνη – Ξηροπόταμος (2:1),
  7. Πανδραμαϊκός – Βώλακας (3:1) &
  8. Κύργια – Άγιος Αθανάσιος (2:1).