ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ-ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ 2-0...του Στέλιου Χάρταλη



Να τα χιλιάσεις κόουτς !!!


Κρατώντας για 5ο παιχνίδι από την έναρξη του β’ γύρου ανέπαφη την εστία της, μην επιτρέποντας στο Φωτολίβος ούτε μία τελική σε 90 λεπτά και δίνοντας μόλις ένα κόρνερ κι αυτό από διώξιμο ρουτίνας αμυντικού της, όλα μα όλα εξαρτιόνταν από την Προσοτσάνη του 200άρη πλέον Γιώργου Λάλα.
Το τελικό 2:0 πέραν του ότι ήρθε εύκολα, πέραν του ότι μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους δύο πόντους, σήμανε και την 200ή νίκη στον πάγκο των «ροχιμπλάνκος» επί ημερών του κορυφαίου προπονητή στην ιστορία του συλλόγου στο υπ’ αρίθμ 339 ματς του 51άχρονου τεχνικού....




Παρουσία 200 και ίσως λίγο λιγότερων φιλάθλων ένθεν κακείθεν, οι γηπεδούχοι εξ αρχής πήραν την μπάλα στα πόδια τους και χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί κατάφεραν με την πάροδο του ημιχρόνου να βρίσκονται κυρίως στο μισό γήπεδο προς την περιοχή του σταθερότατου Τσακαλίδη.
Σε καίριο χρονικό σημείο ο Αστερίου άνοιξε το σκορ (1:0 στο 37’) και με την πρωτοπορία της Προσοτσάνης οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την 15άλεπτη ανάπαυλα. Η επανάληψη δε χάρισε τις ίδιες συγκινήσεις καθώς οι γηπεδούχοι ναι μεν είχαν την μπάλα στην κατοχή τους, ωστόσο δε βγήκαν ποτέ με αξιώσεις στα καρέ του Άρη, με τους παίκτες του Θεοφύλακτου Νικολαΐδη ναι μεν να θέλουν να πιέσουν μπροστά, χωρίς όμως να έχουν τις δυνάμεις να το κάνουν.
Ουσιαστικά στην 1η ολοκληρωμένη αντεπίθεση η Προσοτσάνη απλοποίησε την υπόθεση «νίκη» (2:0 84’ Τσακμακίδης) και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.
Λεπτό προς λεπτό:
18’ πάσα του Παπαδόπουλου στην περιοχή, ο Καλαϊτζής με τον Χαντζίδη να τον μαρκάρει γύρισε την σέντρα-σουτ με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ.
22’ ο Δικταπανίδης βάζει δύσκολα στον Τσακαλίδη, ανάμεσά τους μπαίνει ο Αθανασιάδης Δημ., που σε 1ο χρόνο ευνοείται από την κόντρα, βλέπει ωστόσο την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
23’ αλλαγή παιχνιδιού από τον Καλαϊτζή που βρίσκει στην κίνηση τον Παπαδόπουλο, ο τελευταίος μπαίνοντας στην περιοχή σουτάρει με την μπάλα ν’ αλλάζει πορεία σε σώμα αμυνόμενου και να φεύγει κόρνερ.
28’ γρήγορη αντεπίθεση των γηπεδούχων και τον Καλαϊτζή να βγάζει σε θέση τετ α τετ τον Παπαδόπουλο κι ο Τσακαλίδης κλείνοντας το οπτικό πεδίο αναγκάζει τον σερραίο επιθετικό να πλασάρει πάνω του.
30’ με τη συμπλήρωση του ημιώρου η βαθιά μπαλιά του Παπαμιχαήλ διεκδικείται από Χριστοφορίδη και Ρούσσο, ο 2ος πέφτει στο χόρτο με το ρέφερι να λέει «παίζεται», στο ριμπάουντ ο Περσιανλής συρτό σουτ στα χέρια του Τσακαλίδη.
37’ 1:0. Απόρροια της επιθετικής πίεσης των γηπεδούχων το γκολ, όταν στο 2ο κόρνερ από δεξιά ο Καλαϊτζής σεντράρει στην καρδιά της άμυνας και σαν σε προπόνηση ο Αστερίου με δυνατό πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή σκοράρει το 6ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα.
39’ ο Καλαϊτζής κλέβει προ του Χαντζίδη, αλλά το δεξί διαγώνιο σουτ φεύγει άουτ.
43’ ένα-δύο εκτός περιοχής Αθανασιάδη Χαρ. & Καλαϊτζή, ο τελευταίος δοκιμάζει εκ νέου το πόδι του είναι όμως άστοχος εκ νέου.
53’ ο Περσιανλής μετά από φάση διαρκείας θέλησε να «κρεμάσει» τον Τσακαλίδη, το δεξί του σουτ πάντως φεύγει λίγο πάνω από τη συμβολή των δοκών.
80’ κόρνερ του Καλαϊτζή καρφωτή κεφαλιά του αφύλακτου Παπαμιχαήλ άουτ.
84’ 2:0. Ο Καλαϊτζής και πάλι από αριστερά πλαγιοκοπεί την άμυνα του Φωτολίβους, σεντράρει χαμηλά με το Χριστοφορίδη στην προσπάθειά του να διώξει να τη στέλνει στο δοκάρι και στην επαναφορά σε κενή από τερματοφύλακα εστία ο Τσακμακίδης με προβολή διώχνει το οποιοδήποτε άγχος περιείχε το εύθραυστο μέχρι πρότινος σκορ.
86’ φάουλ από μέση απόσταση του Καλαϊτζή, δύσκολη κεφαλιά του Ρούσσου εξίσου δύσκολη επέμβαση του Τσακαλίδη στη γωνία του.
89’ ο Σαμαράς απέφυγε στα όρια της περιοχής τον Χαντζίδη, σέντραρε στο β’ δοκάρι εκεί όπου ο κορυφαίος της Προσοτσάνης Καλαϊτζής βρήκε την μπάλα με το κεφάλι στέλνοντάς την στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Διαιτητής: Χριστοφορίδης Αναστάσιος.
Α’ Βοηθός: Σαπανίδης Παναγιώτης.
Β’ Βοηθός: Κετσιμπάσης Παναγιώτης, της ΕΠΣ Δράμας.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1. Καρίπης, 2. Αθανασιάδης Χαρ., 3. Παπαμιχαήλ, 4. Αθανασιάδης Δημ., 5. Αστερίου, 6. Γεωργιάδης (70’ – 14. Σαμαράς), 7. Παπαδόπουλος (78’ – 12. Παλτζίδης), 8. Ρούσσος, 9. Καλαϊτζής, 10. Τσακμακίδης (85’ – 17. Μωυσίδης) & 11. Περσιανλής.
ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ (Θεοφύλακτος Νικολαΐδης): 1. Τσακαλίδης, 2. Δικταπανίδης, 3. Χαντζίδης, 4. Χ’’Σαββίδης, 5. Δημητριάδης, 6. Χριστοφορίδης, 7. Κωνσταντινίδης (62’ – 12. Χαρέμι), 8. Alla (77’ – 13. Κουγιουμτζίδης), 9. Δροσίδης (68’ – 18. Μπιαζάκης), 10. Χαραλαμπίδης & 11. Καλλέργης.
  • Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 20ής αγωνιστικής έχουν ως εξής:
  1. Πετρούσα – Καλλίφυτος 1 : 1 (8’ Κερασίδης / 40’ Παρουτσής)
  2. Σιταγροί – Κάτω Νευροκόπι 4 : 2 (25’ Τρελλόπουλος, 31’ Kunchulia, 35’ Τσιχλακίδης & 40’ πέν. Ευσταθιάδης / 17’ Αγάποβ & 42’ Οικονομίδης)
  3. Μοναστηράκι – Περιθώρι 3 : 0 ά.αγ.
  4. Προσοτσάνη – Φωτολίβος 2 : 0 (37’ Αστερίου & 84’ Τσακμακίδης)
  5. Πανδραμαϊκός – Καστρινός 1 : 1 (56’ Σαϊνίδης / 40’ Παρασκευούδης)
  6. Άγιος Αθανάσιος – Χωριστή 3 : 0 (20’ πέν. & 27’ Περπερίδης & 92’ Σκριτζόβαλης)
  7. Κύργια – Καλαμπάκι 0 : 6 (22’,27’,49’&53’ Αραμπατζής, 73’ Λεϊλόγλου & 75’ Μαυροβασίλης)
  8. Ξηροπόταμος – Βώλακας 1 : 1 (27’ Κουμπρόγλου / 80’ Παναγιώτου Χρ.)
Πηγή: papalazarou-draminaspor.blogspot.gr 
  • Το προσεχές Σάββατο (18-03-2017 και ώρα 4μ.μ.) θα διεξαχθεί η 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει τα κάτωθι παιχνίδια:
  1. Καλλίφυτος – Κάτω Νευροκόπι (1:1),
  2. Περιθώρι – Πετρούσα 0:3 ά.αγ.,
  3. Φωτολίβος – Σιταγροί (1:1),
  4. Καστρινός – Μοναστηράκι (3:0),
  5. Χωριστή – Προσοτσάνη (2:4),
  6. Καλαμπάκι – Πανδραμαϊκός (1:4),
  7. Ξηροπόταμος – Άγιος Αθανάσιος (3:1) &
  8. Βώλακας – Κύργια (8:1).