5η στον κόσμο η Δραμινή Μελίνα Γρηγοριάδου

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της κορασίδας Μελίνας Γρηγοριάδου στο 3ο χειμερινό κύπελλο ρίψεων στη Θεσσαλονίκη, όπου σημείωσε στον ακοντισμό επίδοση, που την έφερε στην πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των κορασίδων. Ωστόσο δε θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καθώς ο ΣΕΓΑΣ απέσυρε τη συμμετοχή.

Η πρωταθλήτρια της Δράμας και χρυσή βαλκανιονίκης του Κρούσεβατς, έδειξε πως η περσινή διεθνής διάκριση ήταν μόνο η αρχή ξεκινώντας ακόμα πιο δυναμικά για τη νέα χρονιά. Σε ένα αγώνισμα όπου η αγωνιστική περίοδος περιορίζεται μόνο στην εαρινή σεζόν, η Γρηγοριάδου βελτίωσε εις διπλούν το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία της, στέλνοντας το ακόντιο αρχικά στα 52.20μ. και έπειτα στα 52.36μ., από τα 52.07μ. που είχε πετύχει πέρυσι. «Είμαι ευχαριστημένη...




 από τον πρώτο μου αγώνα και περιμένουμε περισσότερα μέτρα. Στην προπόνηση έχουμε μετρήσει αντίστοιχες και μεγαλύτερες βολές και ελπίζουμε σύντομα να μας βγουν και επίσημα» ήταν τα λόγια της 17χρονης στο Sportsfeed μετά τον αγώνα. Η ίδια απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με τη νέα απόφαση της ομοσπονδίας να μην στείλει αποστολή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, την ώρα που με τη νέα της επίδοση σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης μέχρι στιγμής. «Με τον προπονητή μου Σωτήρη Κεχαγιά είχαμε προγραμματίσει να αποδώσω τα μέγιστα στο Ναϊρόμπι, ωστόσο βάση των νέων δεδομένων ίσως πλέον στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στη μεγαλύτερη κατηγορία και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των νεανίδων». Με το ακόντιο στις νεάνιδες να είναι 100γρ. βαρύτερο η Γρηγοριάδου θα μελετήσει μαζί με τον κόουτς το νέο αγωνιστικό της προγραμματισμό αναζητώντας το όριο των 48.00μ. για το Γκροσέτο, καθώς όπως ενημερώθηκαν αυτό είναι που θα ισχύσει για την ίδια και όχι το υψηλότερο του (50.00μ) του ΣΕΓΑΣ. Οι επόμενες εμφανίσεις της Γρηγοριάδου θα γίνουν στο σχολικό πρωτάθλημα την επόμενη εβδομάδα.

Οι 10 κορυφαίες κορασίδες στον ακοντισμό (500γρ.)
1. Μαρισλέισις Ντουάρτε (Κούβα) 56.19μ.
2. Τζούλια Βαλτάνεν (Φινλανδία) 54.93μ.
3. Καρίνα Μπούτκεβιτς (Λευκορωσία) 53.88μ.
4. Μελίσα Χερνάντεζ (Κούβα) 53.33μ.
5. Μελίνα Γρηγοριάδου (Ελλάδα) 52.36
6. Αλιαξάντρα Κόνσνινα (Λευκορωσία) 52.09μ.
7. Μάιλεν Μπρουξ (Κούβα) 52.00μ.
8. Αλεξάντρα Ρόμπερτς (Αυστραλία) 51.37μ.
9. Μίρτα Κούλισιτς (Κροατία) 50.75μ.
10. Μουνεβέρ Χάντσι (Τουρκία) 50.19μ.