ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ

Η διοίκηση του Μακεδονικού Αλιστράτης με το παρόν δελτίο αναφέρει τα παρακάτω για το παιχνίδι πρωταθλήματος με την Ν.Αμισό που διεξήχθη το Σάββατο 8/4/2017 στο γήπεδο της Ν.Αμισού:

 Α. Για το αν ήταν ατυχής η επιλογή του διαιτητή, όπως υποστηρίζει η διοίκηση της Ν.Αμισού, σίγουρα εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι. Για το αν ήταν καλός ή κακός ο συγκεκριμένος διαιτητής υπάρχουν αρμόδια όργανα να το κρίνουν. Κάθε κρίση μας θα ήταν υποκειμενική. Δεν έχουμε σχολιάσει ποτέ κατά το παρελθόν διαιτητικές αποφάσεις, ούτε θα το πράξουμε τώρα. Όσον αφορά τη φάση που γίνεται στο 91ο λεπτό καλό θα ήταν ....



......να μάθουμε τι ανέφερε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής που κάνει το φάουλ, προς το διαιτητικό τρίο, μέσα στα αποδυτήρια των διαιτητών μετά το τέλος του αγώνα, ζητώντας μάλιστα συγγνώμη για τη συμπεριφορά του μετά το φάουλ που υπέδειξε ο διαιτητής πολύ πριν την επίτευξη του ακυρωθέντος τελικά γκολ. Όπως σωστά αναφέρει το δελτίο τύπου της Ν.Αμισού ο προπονητής τους, ενώ ηταν τιμωρημένος με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου έδινε κακώς μέσα στα αποδυτήρια οδηγίες προς τους ποδοσφαιριστές. Η υπόδειξη του διαιτητή δεν τον πτόησε βέβαια να συνεχίσει έξω από τα αποδυτήρια(κάτω από το κιόσκι), εντός πάντα του αγωνιστικού χώρου. Αρκεί μια απλή ανάγνωση του ΚΑΠ για το τι θεωρείται αγωνιστικός χώρος

Β. 10 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα και ενώ οι δυο ενδεκάδες βρίσκονταν έξω από τα αποδυτήρια, ενημερώθηκε ο πρόεδρός μας από τον αρχηγό της ομάδας μας, ότι ο διαιτητής θέλει από έναν εκπρόσωπο από κάθε ομάδα.Προσερχόμενος ο πρόεδρός μας στο γραφείο των διαιτητών ήδη υπήρχε εκπρόσωπος της Ν.Αμισού, ονόματι κ.Νίκος, τον οποίο δεχτήκαμε να οριστεί παρατηρητής του αγώνα.Βγαίνοντας από τα αποδυτήρια και παρουσία και των δυο ενδεκάδων, ο διαιτητής ζήτησε από τον ορισθέντα παρατηρητή την ταυτότητά του. Επειδή όμως δεν την είχε μαζί του χρέη παρατηρητή ανέλαβε ο προτεινόμενος από την Αλιστράτη. Ρωτάμε:Γιατί δεν έγινε κάποιο παράπονο κατά τη διάρκεια του αγώνα από κάποιον παράγοντα της γηπεδούχου ομάδας; Ο πρόεδρος μας ζητάει συγγνώμη από όλους γιατί πάντα έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ακόμα και όταν φοράει φόρμα. Δεν θα το ξανακάνει.

Γ. Όσον αφορά την τηλεοπτική κάλυψη του παιχνιδιού ουδεμία ευθύνη έχουμε και η απάντηση δόθηκε ήδη από το τηλεοπτικό κανάλι. 

Δ. Όσον αφορά το οπτικοακουστικό υλικό που αναρτήθηκε στο site της ομάδας μας, κατέβηκε αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε σαν διοίκηση την ύπαρξή του. Ζητάμε ειλικρινά ΣΥΓΓΝΩΜΗ από την ιστορική ομάδα της Ν.Αμισού,όπως και από όλους τους δημότες της. Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ βίντεο που να εμφανίζεται μέλος της διοίκησης μας το οποίο να λέει το παραμικρό για την αντίπαλη ομάδα. Στο βίντεο που αναφέρεται το δελτίο τύπου της Ν.Αμισού εμφανίζεται ο πρόεδρος της ομάδας μας ο οποίος φαίνεται ότι συζητά με κάποιον στην πρώτη θέση του λεωφορείου και μάλιστα αν προσέξει κανείς ακούγεται τι λέει τη συγκεκριμένη στιγμή, και φυσικά ΔΕΝ υβρίζει την Ν.Αμισό. Κατά τη διάρκεια του βίντεο εμφανίζεται και ο αντιπρόεδρος της ομάδας μας ο οποίος δεν συμμετέχει καθόλου στα συνθήματα των φιλάθλων ,που ήταν στο λεωφορείο, και μάλιστα προς το τέλος του ίδιου βίντεο ακούγεται καθαρά να λέει<<ΕΓΩ ΔΙΑΦΩΝΩ>. Πιστεύουμε ότι όφειλε ήδη η διοίκηση της Ν.Αμισού να μας έχει ζητήσει συγνώμη για τις ανυπόστατες αυτές κατηγορίες.

 Ε. Είναι απαράδεκτο να ανοίγουν οι πόρτες από τον πρόεδρο της γηπεδούχου ομάδας και να εισβάλλουν οι φίλαθλοι της ομάδας του και να επιτίθενται​ στο διαιτητικό τρίο. Είναι ντροπή να περιμένει η ομάδα μας στο κέντρο του γηπέδου 20 λεπτά μετά το τέλος του αγώνα και να μην μπορεί να πάει στα αποδυτήρια. Είναι απαράδεκτο να βρίζουν και να απειλούν τον πρόεδρο, και να συκοφαντούν τον εκπρόσωπο της ομάδας μας <<φίλαθλοι>>και ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου ομάδας(παρουσία του προέδρου της Ν.Αμισού χωρίς αυτός να αντιδρά). Είναι απαράδεκτο να φεύγουμε από αγώνα τοπικού πρωταθλήματος παρουσία αστυνομικής δύναμης. 

Υ.Γ. Η ομάδα του Μακεδονικού Αλιστράτης έχει την ιστορία της, όπως την έχει και κάθε άλλη ομάδα που τη σεβόμαστε, δεν θα επιτρέψουμε όμως σε κανέναν να μας σπιλώσει με ανακρίβειες σε δελτια τύπου και τηλεοπτικές εκπομπές. Γι αυτό και επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματος και αξιώσεως. ΤΟ Δ.Σ Α.Π.Σ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ