ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Παλαίμαχοι: Α.Ε.Κυργίων –ΑΡΗ Θεσ/νίκης 2-3 του Θόδ. Βασιλειάδη

 Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της πανήγυρης των Κυργίων ανήμερα της Ζωοδόχου Πηγής (21 Απριλίου), που ως γνωστό είναι την πρώτη Παρασκευή μετά το Πάσχα, ο Γ.Σ.ΑΕΚυργίων πραγματοποίησε φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των Παλαιμάχων της Α.Ε.Κ. και της ιστορικής ομάδας των Παλαιμάχων του ΑΡΗ Θεσ/νίκης, στο γήπεδο Κυργίων στις 5 μ.μ. Είναι ο τρίτος αγώνας αυτού του είδους. Προηγήθηκαν με τους Παλαιμάχους του ΠΑΟΚ το 2014 (0-1) και της ΔΟΞΑΣ το 2015 (0-4). Σωστό πανηγύρι στις άκρες του γηπέδου, μερίμνησαν οι διοργανωτές,  με τις ψησταριές και το τοπικό τσίπουρο, καθώς και άλλα πράγματα....



Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ καλό κλίμα και το ευχαριστήθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες. Ήταν και μια ευκαιρία για το φίλαθλο κόσμο (ιδίως τους Αρειανούς!) να δει από κοντά και να συνομιλήσει με τους πρώην αστέρες του Άρη που κάποιοι τίμησαν (και τιμήθηκαν)  τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Άψογη φιλοξενία, με τους φιλοξενούμενους να δέχεται ο καθένας από ένα αναμνηστικό δώρο (τοπικό κρασί και χαλβά Κυργίων). Τα ημίχρονα 30λεπτα. Και για την ιστορία η διαμόρφωση του σκόρ: 0-1 (Κατσαρός Π.), 1-1 (Ζεκερίδης Χ.), 2-1 (Ζεκερίδης Χ.), 2-2 (Κούης Κ. με πέναλτι), 2-3 (Χατζόγλου Γ., στην εκπνοή του αγώνα!).

Πριν τον αγώνα τιμήθηκε ο Κυργιώτης, κάτοικος Θεσ/νίκης, Ζεκερίδης Αμανάτιος, για την πολύχρονη προσφορά του ως Παρατηρητής αγώνων, τώρα της Α΄ Εθνικής (Superleague). Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Γ. Γραμματέας της ΕΠΣΔράμας κ. Αθανασιάδης Δημήτριος.  

Μετά το τέλος του αγώνα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων του ΑΡΗ Γιάννης Βένος μας δήλωσε: «Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε το 1992, με σκοπό να στηρίζει και να βοηθάει ανθρώπους που έχουν ανάγκη και παλαιμάχους και ανθρώπους σ΄ όλη την επικράτεια. Έχουμε μεγάλη σχέση στο θέμα της φιλανθρωπίας και έχουμε μεγάλη δράση στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Όπου μας καλούν πηγαίνουμε! Έχουμε πάει ακόμη και στον Καναδά, την Αμερική, τη Ρωσία. Όπου υπάρχει ομογένεια και μας καλούν πηγαίνουμε. Αυτό που λένε ότι οι Έλληνες του εξωτερικού είναι πιο Έλληνες από τους Έλληνες (σ.σ. εννοεί, φυσικά, αυτούς που κατοικούν στην Ελλάδα), έτσι είναι, και πράγματι έχουμε ζήσει πολύ όμορφες στιγμές και καταστάσεις στο εξωτερικό. Εδώ ήρθαμε στη γιορτή του χωριού, της Ζωοδόχου Πηγής, μετά από κάλεσμα των παλαιμάχων της ομάδας. Είδαμε ένα όμορφο χωριό, μας έχει εντυπωσιάσει η οργάνωση που υπάρχει, δεν έχω δει σε άλλα μέρη παρόμοια.»



Παλαίμαχοι Α.Ε.Κυργίων (Μπλιος Ν.):  Κορυφίδης Θ., Δανόγλου Κ., Πιστικός Π., Αποστολίδης Δ., Παπαμιχαήλ Χ., Φονδουλάκος Α., Σαρρίδης Σ., Παπαμιχαήλ Μ., Ζεκερίδης Χρ., Παράσογλου Δ. (Ντεμέλο), Ζεκερίδης Χαρ., Αμβροσιάδης Ν., Καγγελίδης Κ., Σεϊτανίδης Ι., Λαμπριανίδης Α., Βασιλειάδης Γ., Σαμολαδάς Δ., Γρηγοριάδης Ι., Σουβλέρης Π., Καρολίδης Α., Μεταξάς Θ., Ναλμπάντης Γ.

Παλαίμαχοι ΑΡΗ Θεσ/νίκης (Τσίλιος Κ.): Τολούδης Νίκ., Χατζόγλου Γιώρ., Ζούκας Κων., Κολτσίδας Γιώρ., Παπαμιχαήλ Γιώρ.(έπαιξε και στη ΔΟΞΑ), Κατσαρός Παν., Κούης Ντίνος, Δράμπης Κων., Εμμανουηλίδης Σάβ., Σίτσας Δημ., Κασσάς Πέτ., Βέννος Γιάν., Γκανάτσιος Χρ., Αναγνώστου Ανδ., Σουργούτσης Μιλτ., Καζατζίδης Δημ., Πασπάλης Χρ., Δαγιόγλου Χρ., Χατζηπροδρόμου Σίμ., Παρτάλης Νίκ., Μπαλτσίδης Ν.

Διαιτητές του αγώνα οι: Βαϊραμίδης Στέφ., Καραδάνης Ιωάν., Σωτηρέλης Ευάγ.


Όλοι οι ποδοσφαιριστές  μετά το τέλος του αγώνα συνέφαγαν σε ταβέρνα της περιοχής και τα έξοδα τα ανέλαβε ο Δήμος Δοξάτου μέσω της ΔΗΚΕΔΗΔ. Την όλη εκδήλωση παρουσίασε ο Θόδωρος Βασιλειάδης.