Δελτίο Τύπου ΚΑΟΔ.

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017……

Ημερομηνία ορόσημο για την αγαπημένη μας ομάδα , τον Κ.Α.Ο. Δράμας ….που ετοιμάζεται να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του…..
Μεγάλη ημέρα για τους απανταχού μπασκετόφιλους της πόλης …αλλά και του ΚΑΟΔ…..αφού το Σαββάτο 8 Ιουλίου εγκαινιάζεται το μουσείο της ομάδος μας , στο κλειστό γυμναστήριο ‘’Δημήτριος Κραχτίδης’’ με πλήθος εκθεμάτων από την πλούσια ιστορία της ομάδος μας…
Άλλωστε όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας…’’όποιος δεν σέβεται το παρελθόν του….δεν έχει μέλλον….΄΄ !
Βέβαια ένα τέτοιο...


 γεγονός δεν θα μπορούσε να μην έχει και την ανάλογη λάμψη ….και έτσι μετά ακριβώς από τα εγκαίνια του μουσείου θα ακολουθήσει φιλικός αγώνας μπάσκετ ανάμεσα στους παλαίμαχους του ΚΑΟΔ και στην ομάδα Βετεράνων της Εθνικής Ελλάδος Μπάσκετ όπου στην συγκεκριμένη αναμέτρηση θα βραβευθεί και ο Δραμινός διεθνής πρώην καλαθοσφαιριστής Μάνθος Κατσούλης με πλούσια καριέρα στις εθνικές κατηγορίες….
Ποιος είναι ο Μάνθος Κατσούλης ….;
Ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΚΑΟΔ και  αγωνίστηκε για 14 χρόνια στον ΠΑΟΚ από το 1974 έως το 1988 έχοντας ηγετικό ρόλο και κατακτήσει το 1984 το κύπελλο απέναντι στον Άρη (στον ιστορικό τελικό με τα ‘’ξυρισμένα ‘’ κεφάλια)….
Από το 1988 αγωνίζεται  στον Άρη και κατακτά  2 πρωταθλήματα Ελλάδας (1989, 1990), 2 κύπελλα Ελλάδας ενώ συμμετείχε σε 2 φάιναλ φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (Μόναχο,Σαραγόσα ).
Ακόμα αγωνίστηκε στον Ηρακλή και τον Μακεδονικό…..
Οσον αφορά την Εθνική Ελλάδος αγωνίστηκε από το 1976 έως 1984 και συμμετείχε  σε 165 παιχνίδια σημειώνοντας 1371 πόντους….
Ως αρχηγός της Εθνικής ομαδος Μπάσκετ αγωνίστηκε σε τρία Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα μπάσκετ (1979-1981-1983)  και αντιμετώπισε το Μάικλ Τζόρνταν και το Κολλέγιο της Νορθ Καρολάινα.
 Το 1979 με την Εθνική Ελλάδος  κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς αγώνες.


Η προσπάθεια επιστροφής του ΚΑΟΔ προς την κορυφή ξεκίνησε και θέλουμε τον Δραμινό φίλαθλο …ανεξαρτήτου οπαδικής απόχρωσης ….να σταθεί δίπλα στην αγαπημένη μας ομάδα….

Άλλωστε ο ΚΑΟΔ είναι υπόθεση όλων μας !

Γραφείο Τύπου Κ.Α.Ο. Δράμας
-----------------------------------------------------------------------------


Υπεύθυνος Γραφείου Τυπου ΚΑΟ Δράμας
Σπύρος Πελέχρας