Κάποιοι παίζουν με τον πόνο του κόσμου πάνω στο όνειρο της ανόδου!!! .....του Δημήτρη Τσιάρα.

Και εκεί που τα μηνύματα που κάποιοι τροχοδρομούσαν προς την Δράμα, ότι η Δόξα οδεύει προς την δεύτερη κατηγορία, μέσα από διάφορα και διαφορετικά σενάρια, από την αλλαγή του καταστατικού της ΕΠΟ μέχρι την δικαίωση μέσω της δικαστικής οδού, δυστυχώς, τα σενάρια αυτά καίγονται το ένα πίσω από το άλλο.
Σαν άλλος δήμιος ονείρων ο νομικός σύμβουλος της φούτμπολ λίγκα, Αντώνης Βουγίδης βγήκε το απόγευμα σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης και με τα όσα είπε διέψευσε τις προσδοκίες των δραμινών.
Χωρίς περισσότερα σχόλια σας παραθέτουμε κείμενα έγκυρων ιστοσελίδων της δεύτερης κατηγορίας όπου το ρεπορτάζ είναι αυτό που καταγράφει τα γεγονότα......





Βουγίδης: Οι κενές θέσεις δεν αναπληρώνονται!
Στο ρεπορτάζ της mikriliga.gr καταγράφονται οι δηλώσεις που έκανε ο νομικός σύμβουλος της Football League, Αντώνης Βουγίδης μιλώντας στον Libero 107,4 για την κατάσταση στην κατηγορία, την οποία χαρακτήρισε ως εξαιρετικά δύσκολη.
Ο κ. Βουγίδης είπε αρχικά για την πιθανότητα ομάδες να μην δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα και τι ισχύει στον ΚΑΠ: «Υπάρχουν πολλά προβλήματα, ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας. Δεν έχουμε κάτι σαφές ποιες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή κάτι που πρέπει να κάνουν μέχρι τις 4 Αυγούστου, όταν λήγει και η σχετική προθεσμία. Αυτή  είναι η καταλυτική ημερομηνία. Αν κάποιες δεν μπορέσουν, τότε δεν αναπληρώνονται με βάση τον ΚΑΠ. Οπότε το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με λιγότερες ομάδες. Θα ξεκινήσει με όσες ομάδες δηλώσουν συμμετοχή, αν δηλαδή δεν δηλώσουν 2 ομάδες, τότε θα ξεκινήσει με 16. Ο ΚΑΠ απαγορεύει να αναπληρωθούν οι ομάδες με άλλες από χαμηλότερες κατηγορίες. Θα πρέπει και οι ομάδες από την Γ’ Εθνική να καταθέσουν μετοχικό κεφάλαιο 300.000 ευρώ, να γίνουν εταιρείες κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο. Δεν υπάρχει και ο χρόνος άλλωστε να αναπληρωθούν οι ομάδες».
Αναφερόμενος στο θέμα της μη αδειοδότησης ορισμένων ομάδων σε πρώτο βαθμό είπε: «Πιστεύω ότι σε δεύτερο βαθμό κάποιες ομάδες θα πάρουν άδεια. Και η νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή, κάποιες ομάδες απλά ξέφυγαν για λίγες ημέρες στις προθεσμίες. Πιστεύω ότι αυτές που έχουν πληρώσει και με λίγες ημέρες καθυστέρηση θα πάρουν άδεια. Βέβαια άλλοι κρίνουν. Αν πάμε σε ένα πρωτάθλημα που δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές οι ομάδες, τότε για ποιο πρωτάθλημα μιλάμε. Ο πρόεδρος κ. Λεουτσάκος έχει κάνει κάποιες επαφές με την ΕΠΟ, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να πάρουν κάποιους παίκτες έστω και αν δεν πάρουν άδεια».
Για τα οικονομικά δεδομένα της κατηγορίας φέτος σε σχέση με πέρυσι είπε: «Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα φέτος. Αν δεν βρεθεί χορηγία, η κατάσταση θα είναι δύσκολα. Τα έξοδα των ομάδων, τα «σίγουρα» είναι τουλάχιστον 500.000 ευρώ. Πόσο εύκολο είναι να το κάνεις κάποιος μόνος του; Είναι δύσκολες οι καταστάσεις».
Ελαστικοί περιορισμοί και βοήθειες από τον Λεωνίδα Λεουτσάκο
Νωρίτερα, χθες το FL News αποκάλυψε τους ελαστικούς περιορισμούς που πέτυχε η διοργανώτρια αρχή της δεύτερης κατηγορίας και η επιβεβαίωση ήρθε από τον Λεωνίδα Λεουτσάκο. Ο πρόεδρος της Football League σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Arena Fm τόνισε ότι θα μπορούν όσες ΠΑΕ δεν περάσουν τη διαδικασία αδειοδότησης να αποκτούν Έλληνες κάτω των 23 ετών, όπως επίσης 3 ξένους και 3 κοινοτικούς με ηλικιακό όριο, ενώ σημείωσε ότι προσπαθεί για να μπουν οι ομάδες με χρέη στον νόμο με τις 120 δόσεις. Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ίσχυε ολική απαγόρευση μεταγραφών και δυνατότητα ενίσχυσης μόνο από την Κ19.
Μεταξύ άλλων ο Λεουτσάκος είπε:«99% έχει αλλάξει ο νόμος για τις μεταγραφές. Ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια, πλέον θα μπορούν να πάρουν όσους Έλληνες θέλουν μέχρι 23 ετών, 3 κοινοτικούς κάτω των 23 ετών και 3 ξένους κάτω των 23 ετών. Όσοι πρόλαβαν ανανεώσεις μέχρι 30 Ιουνίου, ισχύουν. Και παλεύουμε μήπως μπορούν να μπουν ομάδες που έχουν χρέη σε νόμο με τις 120 δόσεις. Δεν μπορούμε να διαλύσουμε το πρωτάθλημα σε μια μέρα. Μας έχουν δώσει διαβεβαίωση ότι θα γίνει έτσι. Είναι καθαρά θέμα ΕΠΟ. Ο Υπουργός μας έχει ακούσει και είναι αρωγός. Πιστεύω ότι τα οικονομικά των ομάδων δεν είναι καλά. Είναι σημαντικό το ότι οι μεγάλοι, της Σούπερ Λιγκ δεν κοιτούν καθόλου τους από κάτω. Θα κοιτάξουμε να διεκδικήσουμε κάτι και από εκεί. Το θεωρώ επίτευγμα το ότι περάσαμε αυτό για τους Έλληνες κάτω των 23 ετών».
Για τις ομάδες που δεν πήραν άδεια συμμετοχής: «Η Καλλονή έχει υποβιβαστεί, γι’ αυτό δεν κατέθεσε καν αίτηση. Ο Αχαρναϊκός και τα Χανιά βρίσκονται σε αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Ο Πανελευσινιακός, με την επικύρωση έχει υποβιβαστεί. Δεν μπορώ να γνωρίζω, γιατί δεν κατέθεσε παράβολο. Εμάς μας ενδιαφέρει για τις ομάδες οι οποίες παραμένουν στην κατηγορία. Σε αυτό πρέπει να μπει και ο ΠΣΑΠ στην διαδικασία, γιατί εμείς ζητάμε οι ομάδες να μπορούν να πάρουν Έλληνες παίκτες και να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Πιστεύω πως κάποιες ομάδες θα πάρουν άδεια σε δεύτερη φάση, αυτές που για παράδειγμα δεν πλήρωσαν την δόση στις 31/3 και το έκαναν στις 5/4. Μην τρελαθούμε, η χώρα έχει γκρεμιστεί. Αν εκτελέσουμε όλη την αυστηρότητα σε ομάδες που κάνουν εξυγίανση, τότε τι να πω»
Για τις κυρώσεις που θα έχουν οι ομάδες που τελικά δεν θα πάρουν άδεια συμμετοχής: «Κάνουν προσπάθεια πολλές ομάδες και ο Άρης και ο ΟΦΗ. Πλήρωσαν, έστω μετά από 10-20 μέρες. Οι υπόλοιπες που δεν θα πάρουν άδεια, θα αναγκαστούν να πάνε με χαμηλότερο μπάτζετ, με παίκτες ηλικίας 23-24 ετών ελεύθερους και αν μπορούν να πάρουν και 3 κοινοτικούς, για να γίνει ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Το παλεύουμε να περάσει, αλλιώς θα πάμε με Έλληνες, να δώσουμε ψωμί σε Έλληνες παίκτες, κρίση έχουμε. Η αρχική προκήρυξη είχε βγει την περίοδο 2015-16. Είχαν αποφασίσει οι πρόεδροι να το κάνουν. Πιστεύω πως θα το αλλάξουμε προς το καλύτερο. Και εμείς θέλουμε εξυγίανση, αλλά και ομαλότητα. Να μην διαλύεται το πρωτάθλημα σε μία ημέρα».
Για τις αρχές της τωρινής διοίκησης της Football League:«Το πιο βασικό με την τωρινή διοίκηση της Football League, είναι να πληρώνονται οι παίκτες, το ΙΚΑ και η Εφορία. Πρέπει η ΕΕΑ να βάλει τις δικλίδες της».
Για τον δεύτερο βαθμό εκδίκασης των αδειοδοτήσεων: «Οι ομάδες έχουν δικαίωμα έφεσης μέσα σε πέντε μέρες και ο δεύτερος βαθμός εκδίκασης λογικά θα είναι μέσα στον επόμενο μήνα».

Τι βγαίνει σαν πρώτο συμπέρασμα από όλα αυτά; Επιβεβαιώνονται οι υπάρχουσες πληροφορίες ότι ο Λεουτσάκος παραμένει σταθερός στην πρόθεση του να κρατήσει στην κατηγορία που διοικεί όλες τις υπάρχουσες ομάδες, να μην αντικαταστήσει αυτές που δεν θα συνεχίσουν και το βασικότερο ότι δεν θέλει να δεχθεί τους δευτεραθλητές της τρίτης εθνικής. Για τον λόγο αυτό πηγαίνει σε διάφορες λύσεις ενίσχυσης των προβληματικών ομάδων προκειμένου να τις δώσει την ευκαιρία να γίνουν ανταγωνιστικές, όσο αυτό είναι δυνατόν να γίνει με τα προβλήματα που έχουν.
Το δικαστικό κομμάτι
Μέσα σ‘ ένα πεντάλεπτο περίπου, ουσιαστικά δηλαδή σε συνοπτικές διαδικασίες ολοκληρώθηκε η προχθεσινή εξέταση της προσφυγής της Δόξας στο Διαιτητικό δικαστήριο για το θέμα της ανάκλησης της επικύρωσης της τελικής βαθμολογίας. Μέσα σε λίγα λεπτά και αφού δεν εξετάστηκε ο μάρτυρας της πλευράς της Δόξας, ο νομικός σύμβουλος του Απόλλωνα Βαγγέλης Χατζηιωάννου πήρε με χαρακτηριστική άνεση την απόφαση που ήθελε, με την οποία η ομάδα της Καλαμαριάς χρίστηκε και τυπικά πρωταθλήτρια.
Το FL News ήταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που ήταν παρών στην εκδίκαση και είχε  το ρεπορτάζ σχετικά με τα όσα λέχθηκαν, αλλά και την ομοιότητα της υπόθεσης του αγώνα των Πόντιων με την Καρδία με αυτή του αγώνα Ολυμπιακός – Πλατανιάς.
Με βάση αυτή την ομοιότητα υπάρχει η εκτίμηση ότι η Δόξα οδηγήθηκε σε μια διαδικασία όπου οι ελπίδες της ήταν οι ίδιες με αυτές του Πλατανιά απέναντι στον Ολυμπιακό !!!
-Ο δικηγόρος της Δόξας, Γιώργος Παναγόπουλος υποστήριξε αρχικά: «Εμείς προσβάλαμε την επικύρωση της βαθμολογίας, γιατί έγινε ένα σοβαρό γεγονός που περιγράψαμε στα δικόγραφά μας, προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις – καταγγελίες στην εισαγγελία και βάσει του καταστατικού η Επιτροπή Δεοντολογίας είναι ένα ισοδύναμο όργανο. Εφόσον αυτό το θέμα εκκρεμούσε, είχαμε ζητήσει από την ΠΔΕ να ασχοληθεί, από τον κύριο Σιμιτζόγλου. Χωρίς να μας ενημερώσει, αρχειοθέτησε παρότι κάναμε προσφυγή εγκαίρως. Θεωρούμε ότι η υπόθεση είναι εκκρεμής. Υπάρχει εκκρεμοδικία σε θέμα σοβαρό του κανονισμού δεοντολογίας. Έχουμε ζητήσει και προσωρινά πειθαρχικά μέτρα. Όλη αυτή η ιστορία, είτε έχει θετικό αποτέλεσμα για μας, είτε για την Καλαμαριά θα έρθει να κριθεί σε δεύτερο βαθμό στην Εφέσεων και τρίτο σε εσάς. Άρα είναι πολλαπλά εκκρεμές.
Ο νομικός του Απόλλωνα Πόντου, Βαγγέλης Χατζηιωάννου ανέφερε: «Οι σχετικές διατάξεις είναι ξεκάθαρες. Το μεν άρθρο 20 παρ.2 και 3 αναφέρει ρητά ότι η επικύρωση γίνεται από τη διοργανώτρια με την προϋπόθεση ότι δεν εκκρεμούν στα αρμόδια δικαστικά όργανα ενστάσεις του άρθρου 23. Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει καμία ένσταση ή προσφυγή και πολύ ορθά η ΕΠΟ επικύρωσε τη βαθμολογία. Οι τυχόν υπάρχουσες εκκρεμότητες, που στην ουσία δεν υπάρχουν, από τον Εισαγγελέα έχει αρχειοθετηθεί, η Δεοντολογία δεν είναι αρμόδια για θέματα πειθαρχικά. Υπάρχει η υπ΄ αριθμ. 61 απόφασή σας στην περίπτωση του Ολυμπιακός – Πλατανιάς, όπου οριστικά αναφέρεται πως: «Επομένως ο μοναδικός λόγος που εμποδίζει την ολική ή μερική επικύρωση είναι η ύπαρξη προσφυγών του άρθρου 23. Δεν υπάρχει καμία προσφυγή, οπότε πολύ ορθά επικυρώθηκε η βαθμολογία».
-Ο νομικός της ΕΠΟ, Σαράκης είπε: «Μία παρατήρηση θα ήθελα να κάνω. Υπήρχε μία πρόσθετη παρέμβαση της Δόξας Δράμας, η οποία κατέτεινε σε αυτό τον έλεγχο. Όταν ένας αγώνας δεν διεξάγεται, εισάγεται η υπόθεση στην πειθαρχική επιτροπή για να κρίνει την τύχη του. Εκεί ζητούσε να τιμωρηθεί το σωματείο γι’ αυτούς τους λόγους, σοβαροί για μένα. Έλεγε να κριθεί ο αγώνας με βάση το άρθρο 21. Το 21 κρίνει τον αγώνα και αποδίδει ευθύνη στην ομάδα. Κατακυρώνει τον αγώνα υπέρ της μίας ή της άλλης ομάδας, γιατί κρίνει την υπαιτιότητα. Αποσύρθηκε αυτή η καταγγελία, δεν εξετάστηκε. Εισήχθη μία νέα που πήγε στο άρθρο 35, προκειμένου να καταγγελθούν κάποια άλλα περιστατικά που αφορούν τελείως άσχετα με την κρίση του αγώνα. Ο συγκεκριμένος αγώνας κρίθηκε από την πειθαρχική επιτροπή με βαθμό αμετάκλητο, γιατί δεν προσβλήθηκε. Τα υπόλοιπα στην Επιτροπή Δεοντολογίας αφορούν ατομικές ευθύνες προσώπων, αν υπάρχουν».
Ο Παναγόπουλος συμπλήρωσε: «Δεν υπήρξε παραίτηση από το δικόγραφο της παρεμβάσεως. Λόγω της απεργίας τότε η υπόθεση συνεχίστηκε με αυτοτελή καταγγελία. Υπάρχουν αυτοτελείς καταγγελίες σε όλα τα όργανα. Όφειλε η πειθαρχική να συνεδριάσει ξανά στο κομμάτι περί βίας».

-Τελικά το τι παίχτηκε κάπου εκεί ανάμεσα στα άρθρα 21, 23 και 35 (ίσως η τοποθέτηση Σαράκη να βοηθάει) είναι ένα θέμα που μπορούν να το διευκρινίσουν αυτοί που τα χειρίστηκαν και φέρονται να τα ξέρουν καλύτερα από όλους εμάς τους αδαείς που το μόνο που βλέπουμε και ακούμε είναι το όνομα της Δόξας να παίζει συνέχεια στα δικαστήρια και τον μεγαλοχορηγό της ομάδας να πικραίνεται, να προβληματίζεται και να μην πετυχαίνει τον διακαή του πόθο που δεν είναι άλλος από την άνοδο της ομάδας.

Και να μην ξεχνάμε ποτέ ότι εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα υπήρχε και υπάρχει ο …τρίτος δρόμος !!!



Πηγή: sportdrama.gr - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ