ΧΙΛΙΩΤΗΣ ΔΡΑΜΑ 1986 HANDBALL....Επιμορφωτική Ελληνο- Ρουμανική συνάντηση στην Δράμα.

   
   
Πραγματοποιήθηκε στην Δράμα στα πλαίσια της δεκαήμερης παραμονής της Ρουμάνικης ομάδας για προετοιμασία ένα ενδιαφέρον φιλικό παιχνίδι μεταξύ του Χιλιώτης Δράμα 1986 και της γυναικείας SCM Craiova. Το παιχνίδι διεξήχθη  σε 3 ημίχρονα των 20΄ και νικήτρια αναδείχτηκε η Ρουμάνικη ομάδα με σκορ 24-29 ενώ Burcea και Βαλαβάνης δοκίμασαν πολλά σχήματα ενόψει της νέας σαιζόν.....




 Με το παιχνίδι  αυτό ολοκληρώθηκε και η 1η φάση της συνεργασίας των δύο συλλόγων ενώ συμφωνήθηκε η μετάβαση των Δραμινών στην Craiova to 1o δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου η 27-30 Δεκεμβρίου. Η Δραμινή ομάδα θα μεταβεί στην Ρουμανία με την ομάδα Ανδρών και με 2 αναπτυξιακά τμήματα προκειμένου να συμμετάσχει σε τουρνουά που θα συνδιοργανώσουν ο Δήμος και η τοπική ομάδα της Craiova. Στην αποστολή πολύ πιθανόν θα συμμετάσχει και άλλη Ελληνική ομάδα προκειμένου να συμμετάσχει στο τουρνουά.
     Μια πολύ ενδιαφέρουσα επιμορφωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τον αγώνα στο Ξενοδοχείο VILLA TASCO με την συμμετοχή των δύο Ρουμάνων προπονητών, των τριών ομοσπονδιακών της U17 και 6  Δραμινών προπονητών. Την συνάντηση συνδιοργάνωσε η ΕΑΠ-ΟΧΕ και ο Χιλιώτης Δράμα 1986 και τον συντονισμό είχε ο κ. Τογανίδης Θεόδωρος. Τα θέματα που συζητήθηκαν και ανταλλάχθηκαν απόψεις από όλους τους προπονητές ήταν:
1.  Τρόπος συλλογής νέων αθλητών – Λειτουργία Ακαδημιών.
2.  Οι άμυνες στις μικρές ηλικίες.
3.  Η 6:0 άμυνα και ο ρόλος του Pivot στην διάσπασή της.
4.  Η απόκρουση πλάγιας ρίψης (Τεχνική - Τακτική).
    Η συνεργασία των δύο συλλόγων θα συνεχιστεί και με φιλοξενίες επιλέκτων παικτών σε προπονητικά camp των δύο συλλόγων μα το πιο σημαντικό είναι ότι άνοιξε ο δρόμος για την ερύτερη συνεργασία των δύο Δήμων.

Το Γραφείο Τύπου.