ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ-ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ 4:2....του Στέλιου Χάρταλη.

Με μοναδικό νέο πρόσωπο στην αρχική 11άδα σε σχέση με την περσινή σεζόν τον…παλιό Γιάννη Αβραάμ, που επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια μετά από μια εξαετία, η Προσοτσάνη επιβλήθηκε με σκορ 4:2 του Καστρινού στο 1ο φιλικό τεστ για την τρέχουσα περίοδο προετοιμασίας.
Γιώργος Λάλας και Χρήστος Αθανασιάδης είχαν την ευκαιρία να τεστάρουν όλους τους παρόντες ποδοσφαιριστές στο πρώιμο όπως κι αν έχει στάδιο προπονήσεων που βρίσκονται, ένα σχεδόν μήνα πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών τους, με τις καιρικές συνθήκες αν μη τι άλλο να παραπέμπουν μέρες που είναι άλλωστε στις κοντινές παραλίες.....





Οι δύο ομάδες παρουσίασαν ψήγματα των αρετών τους, με τους μεν γηπεδούχους να βασίζονται στην ομοιογένεια και τη μεγάλη τους εμπειρία, τους δε φιλοξενούμενους στο νεανικό ενθουσιασμό και το συνεχές τρέξιμο σε μια μεταβατική κι άκρως περίεργη για το χρονικό σημείο που έγινε το φιλικό συγκυρία γι αυτούς (βλέπε εξελίξεις με Δόξα Δράμας).
Δύο γκολ (27’&58’) κι ασσίστ (51’) από τον Καλαϊτζή, από μία τελική πάσα στον προαναφερόμενο για Μωυσίδη και Φερφέρη, γκολ από τον Τσακμακίδη κι εύστοχο πέναλτι με το Ρούσσο (54’) αυτά των κυπελλούχων, με τους «μαυραετούς» να βρίσκουν δίχτυα από τα 11 μέτρα (Φιλιππίδης 32’) και το Δαλή να κλείνει το σκορ στο 76’.
Πιο αναλυτικά η σειρά των γκολ:
(1:0) 27’. Ο Μωυσίδης μένει όρθιος παρά το μαρκάρισμα δύο αντιπάλων του, βρίσκει μ’ εξαιρετική μπαλιά στον κενό χώρο τον Καλαϊτζή, που μπαίνοντας από δεξιά στην περιοχή με ωραίο πλασέ στην κλειστή γωνία νικάει το Βεζυρίδη για το 1ο έστω κι ανεπίσημο γκολ της σεζόν για τον ίδιο και την ομάδα του.
(1:1) 32’. Έστω και με περιπετειώδη τρόπο ο Καστρινός φτάνει στην άμεση ισοφάριση. Ο Φιλιππίδης ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε νωρίτερα ο Τσιρίδης σε μαρκάρισμα του Ρούσσου, ο Αβραάμ έπεσε στη σωστή γωνία και μπλόκαρε, η 1η βοηθός υπέδειξε επανάληψη με το νεαρό άσσο των φιλοξενούμενων αυτή τη φορά να ξεγελάει τον αντίπαλο γκολκίπερ.
(2:1) 51’. Ο Καλαϊτζής εκμεταλλεύεται το λάθος του Δαλή σεντράρει παράλληλα στο ύψος της μικρής περιοχής και με το δεξί ο Τσακμακίδης βάζει και πάλι μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους.
(3:1) 54’. Από τα 11 μέτρα ο Ρούσσος νικάει τον Κουφατζή που πέφτει πάντως στη σωστή γωνία, πέναλτι το οποίο κέρδισε μπαίνοντας στην περιοχή και μετά από περίτεχνη ενέργεια ο Παπαδόπουλος.
(4:1) 58’. Διαγώνια πάσα του Φερφέρη, λάθος υπολογισμός τους ακραίου αμυντικού των «μαυραετών» κι ο Καλαϊτζής με ωραίο εν κινήσει πλασέ νικάει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
(4:2) 76’. Κόρνερ από αριστερά για τους φιλοξενούμενους πλασαριστά για τον Καρακασίδη που επιχειρεί τη σέντρα για το κεφάλι του προωθημένου Δαλή κι ο τελευταίος νικάει τον Καλαϊτζή Κ. διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.
Διαιτητής: Σιαμανής Αντώνης.
Α’ Βοηθός: Κοτανίδου Δήμητρα.
Β’ Βοηθός: Καμπάνταγης Χρήστος, της ΕΠΣ Δράμας.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1. Αβραάμ (60’ Καλαϊτζής Κ.), 2. Αθανασιάδης Δ. (88’ Αναγνώστου), 3. Γεωργιάδης (46’ Σαμαράς – 88’ Μαναρίδης), 4. Παπαμιχαήλ, 5. Ρούσσος, 6. Καρακάσης (55’ Ελευθεριάδης), 7. Παπαδόπουλος (78’ Μπολλγκούρι), 8. Φερφέρης (63’ Σαραφίδης), 9. Τσακμακίδης (81’ Παυλίδης), 10. Μωυσίδης (67’ Οικονόμου) & 11. Καλαϊτζής Δ. (69’ Τάσκος).
ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ (Χρήστος Αθανασιάδης): 1. Βεζυρίδης (30’ Κουφατζής – 60’ Μάλαμας), 2. Κιάκος, 3. Χατζηδημητρίου, 4. Σιλλός, 5. Τσάμης, 6. Αντωνιάδης, 7. Θεοδωρίδης, 8. Κούτκας, 9. Πούλας, 10. Τσιρίδης & 11. Φιλιππίδης.
Κατά της διάρκεια του β’ ημιχρόνου αγωνίστηκαν και οι : Γεωργιάδης, Δαλής, Μακράκης, Καρακασίδης, Παπαϊωάννου, Μουρατίδης & Σαλωνίδης.