Δείγμα πρώτο : Ικανοποιητικό !!!....του Δημήτρη Τσιάρα

Ομάδα με καλά πατήματα η Δόξα

Το πρώτο φετινό φιλικό έδωσε σήμερα η Δόξα και απέναντι στην ομάδα της Καρπερής , την απίστευτη ζέστη και την κούραση από την προετοιμασία κέρδισε με 4-0 !!!
Σίγουρα το παιχνίδι δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα πρώτο δείγμα γραφής του πως ετοιμάζεται μέχρι τώρα η ομάδα κάτω από τις οδηγίες του Άγγελου Διγκόζη. Φυσικά εξίσου επισφαλή θα είναι τα όποια συμπεράσματα θα τολμούσε να βγάλει κάποιος μέσα από μια πρώτη ενενηντάλεπτη αγωνιστική παρουσία, μάλιστα σε ένα ξένο αγωνιστικό χώρο, μακριά από την έδρα των «μαυραετών».....



Ωστόσο απέναντι σε έναν αξιόλογο αντίπαλο, που με εξαίρεση δύο πολύ έμπειρους παίκτες, τον Παντελή Κρυστάλη και τον Σάκη Γκόγκα, η Δόξα έδειξε ότι έχει καλά πατήματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
 Η σύνθεση της Καρπερής απαρτίζονταν από παίκτες κάτω των 22 χρονών, με αρκετά τρεξίματα και εντολή από τον προπονητή Μίλτο Δουλγέρη «να απολαύσουν το παιχνίδι». Θα ήταν άδικο να γίνει η οποιαδήποτε κριτική στους δύο τερματοφύλακες και τις αμυντικές διατάξεις που χρησιμοποιήθηκαν από τον Διγκόζη γιατί απλούστατα δεν πιέστηκαν καθόλου. Στην μεγαλύτερη διάρκεια του, το παιχνίδι ήταν ένας συνεχής επιθετικός μονόλογος των φιλοξενούμενων. Η πρώτη ουσιαστική επίσκεψη στα καρέ του Βούρα ήταν μετά το 0-3 !!!
Επιθετικά η Δόξα πέτυχε δύο γκολ με τον Ματσούκα και άλλα δύο με τον Νατσιόπουλο. Όμως αυτό που έκανε περισσότερο αίσθηση είναι το γεγονός ότι επιτέλους στο παιχνίδι της δραμινής ομάδας μπήκε σαν συστατικό το μακρινό σουτ. Η ομάδα σουτάρει από όλες τις πλευρές  και σε κάθε ευκαιρία. Κορυφαία στιγμή το 0-2 με έναν άπιαστο κεραυνό του Νατσίοπουλου που σταμάτησε στην απέναντι γωνία της εστίας του Τσίμα, χωρίς να υστερεί και το άλλο τέρμα που πέτυχε ο ίδιος στο 0-4.
Εξίσου ικανοποιητική και η παρουσία του Ματσούκα που πέρα από τα δύο γκολ έδωσε ποιότητα στην πλευρά όπου μαζί με τον Βιτλή θα είναι ένα πολύ καλό δίδυμο.
Ο Άγγελος Διγκόζης στο αρχικό σχήμα ξεκίνησε με Βούρα κάτω από τα δοκάρια και αμυντική διάταξη τους Βιτλή και Ρεβυθόπουλο στις πλευρές και Παπαζούδη με Γκότοβο στην μέση. Αμυντικά χαφ ο Ριζογιάννης με τον Νταντίδη, δεκάρι ο Νατσιόπουλος με κορυφή τον Μαρκόπουλο και πλευρές τον Ματσούκα αριστερά και τον Τσούτση δεξιά.
Στο δεύτερο ημίχρονο, στις αλλαγές του, το σχήμα της Δόξας είχε κάτω από τα δοκάρια τον Βασιλειάδη, άμυνα στις πλευρές τους Κυριακίδη και Γεωργιάδη με Κασμερίδη και Καραγιαννίδη στη μέση. Αμυντικά χαφ ο Παναγιωτούδης με τον Παρασκευά και μπροστά εναλλάχτηκαν ο Λίτσκας με τον Ραγκέλοφ και τον Παπαδόπουλο ενώ συμμετοχή είχαν στα τελευταία λεπτά ο Χατζηκούρτης με τον Παρασκευούδη.
Η σειρά των γκολ ξεκίνησε στο 14’ όταν ο Βιτλής ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μπάρδα και το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Ματσούκας.  Στο 35’ ο Νατσιόπουλος αρκετά έξω από την περιοχή και αριστερά έπιασε ένα τρομερό σουτ και κάρφωσε την μπάλα στο αντίθετο παραθυράκι της εστίας των γηπεδούχων ζευγαρώνοντας τα γκολ της Δόξας. Στο επόμενο λεπτό ο Ματσούκας τριπλασίασε τα γκολ των «μαυραετών» και το τελικό 0-4 έγινε στο 51’ από τον Νατσιόπουλο με δεξί πλασέ από το ύψος της περιοχής. Κάποιες καλές ευκαιρίες έχασαν οι Ριζογιάννης (38’) Μαρκόπουλος (58’) Παρασκευάς (76’) και Λίτσκας (79’).
Διαιτήτευσε ο Αποστόλης Τζουμαλάκης με βοηθούς τις Αναστασία Μπαντή και Ευαγγελία Βογιατζή από τον σύνδεσμο των Σερρών.
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΠΕΡΗΣ (Μίλτος Δουλγέρης): Tσίμας, Νέδος (83′ Τσαλταμπασίδης), Γκάλιος (68′ Βασιλειάδης), Ζάντσιος, Αγγελίδης, Νικολίτσας (85′ Βλαδίνης), Τουμουσίδης (31′ Παπανικολάου), Μπάρδας (83′ Ηλιόπουλος), Κρυστάλλης (55′ Γκόγκας), Μπίντσης (67′ Κουμαλάτσιος), Μαυρουδής (73′ Καλτσούρκοφ).
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Άγγελος Διγκόζης): Βούρας (46′ Βασιλειάδης), Ρεβυθόπουλος (74′ Γεωργιάδης), Βιτλής (46′ Κυριακίδης), Γκότοβος (63′ Κασμερίδης), Παπαζούδης (46′ Καραγιαννίδης/88′ Χατζηκούρτης), Ριζογιάννης (63′ Παρασκευάς), Ντατίδης (46′ Παναγιωτούδης), Νατσιόπουλος (63′ Παπαδόπουλος), Μαρκόπουλος, Ματσούκας (46′ Λίτσκας/88′ Παρασκευούδης), Τσούτσης (63′ Ρανγκέλοφ).

«Βγάλαμε κάποια πρώτα θετικά συμπεράσματα»

Τις πρώτες του δηλώσεις σαν προπονητής της Δόξας έκανε μετά το παιχνίδι ο Άγγελος Διγκόζης. Σίγουρα δεν θα μπορούσε να μην είναι ευχαριστημένος από τα πρώτα δείγματα αγωνιστικής συμπεριφοράς των παικτών του. Όχι τόσο από το σκορ και την άνεση με την οποία εξασφάλισε την νίκη αλλά από την συνολική εικόνα της απόδοσης των παικτών σε ένα παιχνίδι που έγινε ελάχιστες ώρες μετά την αναχώρηση από το Βώλακα και κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες αφού η θερμοκρασία στην Ηράκλεια την ώρα του παιχνιδιού ήταν στους 37 βαθμούς.
Σχολιάζοντας το παιχνίδι και τα πρώτα συμπεράσματα που έβγαλε ο τεχνικός των «μαυραετών» δήλωσε: «Είδα ότι τα παιδιά έδειξαν πολύ μεγάλη σοβαρότητα. Σίγουρα χρειαζόμαστε πολύ δουλειά ακόμη. Δεν είμαστε έτοιμοι. Βγάλαμε κάποια θετικά συμπεράσματα. Το πολύ σημαντικό για μένα είναι ότι παρά την κούραση που είχαν τα παιδιά αφού ήρθαμε εδώ κατευθείαν από το βουνό, έδειξαν κάποια πολύ καλά στοιχεία. Θα κρατήσουμε τα θετικά, θα δουλέψουμε κάποια άλλα που δεν μας αρέσανε και πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι για την ημερομηνία που θα μας πούνε να παίξουμε το μπαράζ».
-Σε ότι αφορά τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας για τον αγώνα μπαράζ με την ΑΕ Καραϊσκάκης: «Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι σε έναν μεγάλο βαθμό. Έχουμε μπροστά μας δέκα-δεκαπέντε μέρες, θα δουλέψουμε με τον ίδιο εντατικό ρυθμό που δουλέψαμε μέχρι τώρα και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα είμαστε στο 100% της ετοιμότητας, όμως είμαστε σε μια πολύ μεγάλη ομάδα και με την στήριξη του κόσμου θα δείξουμε λιονταρίσια καρδιά και θα είμαστε εμείς η ομάδα που θα βγει στην δεύτερη κατηγορία».
-Απαντώντας στο βαθμό δυσκολίας που είχε το πρώτο φιλικό τεστ ο Διγκόζης τόνισε: «Για μένα κανένα φιλικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολο ή δύσκολο. Έναν αγώνα τον κάνει εύκολο ή δύσκολο η ίδια η ομάδα. Ο αντίπαλος ήταν καλός ωστόσο εμείς είχαμε την κατοχή της μπάλας, βγάλαμε κάποιους αυτοματισμούς και είχαμε επίσης και τις περισσότερες ευκαιρίες για γκολ».
-Στην παρατήρηση ότι «ο κόσμος της Δόξας ξεσηκώθηκε τώρα που έμαθε ότι υπάρχει ένα μπαράζ και απέχει ενενήντα αγωνιστικά λεπτά από την δεύτερη κατηγορία η τοποθέτηση του προπονητή της Δόξας ήταν: «Πιτσιρικάς θυμάμαι το γήπεδο της Δόξας να έχει οκτώ με δέκα χιλιάδες κόσμο. Η Δόξα, όπως κάθε μεγάλη ομάδα πρέπει να έχει και έχει πολύ κόσμο και αυτός πιστεύω ότι θα την βοηθήσει πάρα πολύ στο μπαράζ. Σήμερα βάλαμε πέντε πιτσιρίκια, αυτά έδειξαν κάποια πολύ καλά στοιχεία, θα δουλέψουμε πάνω σε αυτά. Στόχος μας είναι να βγάλουμε μέσα από την καρδιά της Δόξας και την περιοχή της Δράμας ταλέντα που είναι καλά και πρέπει να τα αξιοποιήσουμε».
-Το σχόλιο του για την ομάδα της Καρπερής που είναι μία από την τρεις ομάδες του Σερραϊκού ποδοσφαίρου στην τρίτη εθνική: «Είναι μια ομάδα που είχε στόχους στο παιχνίδι της, ιδιαίτερα αμυντικά και ειδικά μέσα στην έδρα της θα είναι ένας αντίπαλος πολύ δύσκολος για όλες τις ομάδες».

Δουλγέρης: «Ομάδα β’ εθνικής η Δόξα»
Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της Καρπερής Μίλτος Δουλγέρης αναφερόμενος στο παιχνίδι με την Δόξα δήλωσε: «Ξέραμε ότι σήμερα θα αντιμετωπίζαμε μια ομάδα για την οποία ξέραμε ότι το επίπεδο της δεν είναι πλέον για αυτήν την κατηγορία. Και για τις δύο ομάδες αυτό ήταν το πρώτο φετινό φιλικό και αυτό έχει την σημασία του. Για την ομάδα μου και τους παίκτες μου ήταν ένα πολύ καλό τεστ. Το θέλαμε ένα τέτοιο τεστ, για τους παίκτες μας, για να δούνε την διαφορά που υπάρχει από την μια κατηγορία στην άλλη σε σκέψη και σε ταχύτητα. Αυτή η Δόξα, η σημερινή, αν τυχόν και μείνει σε αυτήν την κατηγορία θα είναι πολύ περαστική, αλλά το εύχομαι και το πιστεύω με βάση αυτό που είδα ότι η Δόξα είναι ήδη στην Β’ εθνική».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ