ΚΑΛΗ ΒΡΥΣΗ - ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 0:1 ....του Στέλιου Χάρταλη

Η πρεμιέρα του Τσακμακίδη vol2!
Αρέσκεται, όταν είναι ο μοναδικός σκόρερ στο εναρκτήριο ματς της σεζόν για την ομάδα του να της χαρίζει και το τρίποντο, κάνοντας κάτι ανάλογο και στις 7-9-2013 στο 1:0 μέσα στο «Γεώργιος Μακρής» κόντρα στον Ξηροπόταμο. Σήμερα πάντως δε χρειάστηκε 83’ αλλά σχεδόν με το «καλησπέρα» (σ.σ. 6’ 0:1) άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας και το γρηγορότερο γκολ και των οκτώ ματς στην Α’ ΕΠΣ Δράμας.
Κώστας Τσακμακίδης κυρίες και κύριοι και το γειτονικό ντέρμπι μεταξύ Καλή Βρύσης και Προσοτσάνης είχε φαρδιά πλατιά την…υπογραφή του...



Οι «ροχιμπλάνκος» πέρασαν διά πυρός και σιδήρου μέσα από μια έδρα όπου λόγω της ιδιαιτερότητας του μικρού αγωνιστικού χώρου, αλλά και της γειτνίασης των δύο ομάδων σε συνδυασμό με την…αναμονή σχεδόν μιας 15ετίας των γηπεδούχων να υποδεχθούν όντας αήττητοι στη Β’ κατηγορία όλη την περσινή σεζόν τη μεγάλη τους αντίπαλο, είχαν προσδώσει εξ αρχής το χαρακτήρα του ντέρμπι. Και συνήθως τέτοια ντέρμπι ο Γιώργος Λάλας και οι παίκτες του έχουν τον τρόπο χρόνια τώρα να τα κάνουν δικά τους…
Το 1ο τρίποντο μπήκε λοιπόν στη συγκομιδή των περσινών κυπελλούχων, οι οποίοι στο τελευταίο ματς της λαμπρής καριέρας του Κυριάκου Καρίπη μέχρι τη μία ώρα παιχνιδιού κινδύνεψαν 3-4 φορές να δεχθούν την ισοφάριση, κι όταν έμειναν σε κείνο το χρονικό σημείο με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Αστερίου, όχι μόνο δε δέχτηκαν ουσιαστικά φάση, αλλά ήταν αυτοί που έφτασαν κυρίως με το σκόρερ τους κοντά σ’ ένα 2ο γκολ.
Η αριθμητική ισορροπία επανήλθε λίγο πριν το φινάλε (σ.σ. 2η κίτρινη ο Γραμμάτης στο 86’) κι αφού μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι της αναμέτρησης οι 300 περίπου φίλαθλοι δεν είδαν κάτι άλλο το αξιοσημείωτο, η ιστορία του ματς έμελλε να γραφτεί εν τέλει από το…βιαστικό γκολ του 23άχρονου φορ της Προσοτσάνης.
Λεπτό προς λεπτό:
3’ φάουλ του Παπαδόπουλου κι αδύναμη κεφαλιά του Φερφέρη μπλοκάρει στο κέντρο της εστίας του ο Τσακίρης.
6’ ο Λάμπρου γυρίζει το σώμα 10 μέτρα εκτός περιοχής και σουτάρει με την μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι.
ΓΚΟΛ 0:1 στο 6’ ο Καρίπης αφού μαζεύει την μπάλα από την προηγούμενη φάση επιχειρεί το γρήγορο βολέ, ο Τσακμακίδης Κ. υπό την πίεση του Δάφτσιου μένει όρθιος και σημαδεύοντας σωστά τη στέλνει πρώτα στο δοκάρι κι εν συνεχεία στην απέναντι γωνία του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Τσακίρη.
9’ βαθιά μπαλιά Φερφέρη κι εν κινήσει πλασέ του σκόρερ λίγο πάνω από το οριζόντιο.
18’ αριστερό σουτ του Παπαδόπουλου λίγο έξω από την περιοχή η μπάλα φεύγει μακριά από την εστία.
20’ από το βολέ του Τσακίρη και τη διεκδίκηση στον αέρα Λάμπρου και Αθανασιάδη Δ., ο Αβράμης βρέθηκε αφύλακτος μέσα στην περιοχή, πλάσαρε στην κλειστή γωνία με το δοκάρι να σώζει και πάλι τους φιλοξενούμενους.
33’ εκτελεί φάουλ ο Παπαδόπουλος με το Φερφέρη μέσα στην περιοχή να κερδίζει τη μονομαχία από το Γεωργιάδη Π., ωστόσο ο Τσακίρης μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
33’ νέο τετ α τετ του Αβράμη που υπό την πίεση του Ρούσσου νικήθηκε από τον Καρίπη.
51’ πλασέ του Τσακμακίδη Κ. μετά από ωραία διαγώνια πάσα του Κερασίδη αποσοβεί το γκολ παραχωρώντας κόρνερ ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.
57’ ωραίος μα ταυτόχρονα και…μοιραίος ο Αβράμης βρίσκεται εκ νέου φάτσα με την ισοφάριση, αλλά το πλασέ του μπροστά από το πέναλτι φεύγει απελπιστικά άουτ.
60’ 2η κίτρινη=κόκκινη στον Αστερίου, με 10 η Προσοτσάνη.
67’ ο Τσακμακίδης Κ. αναγκάζει σε λάθος τον Παλτζίδη, όμως ενώ είχε χώρο να προχωρήσει βιαστικά σούταρε άουτ.
75’ γέμισμα του Τσακμακίδη Αρ., ψαλιδάκι του Λάμπρου από το πέναλτι ήλεγχε ο Καρίπης που είδε την μπάλα να καταλήγει στο πάνω μέρος των διχτύων του έξω.
78’ ο Γεωργιάδης Κ. επιχειρεί το ξαφνικό σουτ από 30 μέτρα το οποίο βρίσκει σε ετοιμότητα τον Τσακίρη.
79’ αντεπίθεση της Προσοτσάνης, ο Καλαϊτζής πλασάρει στα πόδια του εξελθόντα τερματοφύλακα κι ο Κερασίδης στο εκτός περιοχής ριμπάουντ πλασάρει ψηλά άουτ.
82’ στο 7ο κόρνερ των φιλοξενούμενων στο ματς εκτελεστής από αριστερά ο Καλαϊτζής, πιο ψηλά απ’ όλους κερδίζει την κεφαλιά ο Φερφέρης, με διπλή προσπάθεια ο Τσακίρης σώζει.
86’2η κίτρινη=κόκκινη στο Γραμμάτη, με 10 και η Καλή Βρύση.
Διαιτητής: Παρασκευούδης Νίκος.
Α’ Βοηθός: Μαυρομελίδης Αντώνης.
Β’ Βοηθός: Τσακίρης Κώστας, της ΕΠΣ Δράμας.
ΚΑΛΗ ΒΡΥΣΗ (Τάκης Στάμογλου): 1. Τσακίρης, 2. Γεωργιάδης Π. (46’ – 14. Παλτζίδης), 3. Παλληκάρης, 4. Δάφτσιος (46’ – 18. Παπαθεοδώρου), 5. Βουγιουκλής, 6. Τσακμακίδης Αρ., 7. Αβράμης, 8. Κάλλιας, 9. Λάμπρου, 10. Γραμμάτης & 11. Λιόκας (64’ – 12. Μητσιγιώργης).
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1. Καρίπης, 2. Γεωργιάδης Κ., 3. Παπαμιχάηλ, 4. Αθανασιάδης Δ., 5. Αστερίου, 6. Ρούσσος, 7. Παπαδόπουλος (61’ – 12. Πετρόπουλος), 8. Φερφέρης, 9. Κερασίδης, 10. Τσακμακίδης (85’ – 13. Μωυσίδης) & 11. Καλαϊτζής.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 1ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
1. Σιταγροί-Φωτολίβος 1:2 (46’ Κονδυλίδης / 47’ Βεζύρης-95’ Χαντζίδης)
2. Αλιστράτη-Βώλακας 2:1 (36’ αυτ. Στάικος-76’ Μυλωνάς / 16’ Μποσκοψίου Π.)
3. Άγιος Αθανάσιος-Πανδραμαϊκός 1:7 (44’ Παπαδόπουλος Ν. / 12’&80’ Παναγιώτου-61’ Μουχτάρης-75’&85’ Bellmani-88’&89’ Παπακωνσταντίνου)
4. Καλή Βρύση-Προσοτσάνη 0:1 (6’ Τσακμακίδης Κ.)
5. Πετρούσα-Καλλίφυτος 0:1 (69’ Παυλίδης Δ.)
6. Καλαμπάκι-Δοξάτο 3:0 (32’ αυτ. Τιγγιρίδης-46’ Bengu-60’ Τζιβανάκης)
7. Κάτω Νευροκόπι-Αμπελόκηποι 1:1 (22’ Κατιρτζίδης / 90’ Σαββίδης)
8. Καστρινός-Χωριστή 1:0 (70’ Γεωργιάδης Λ.)
Πηγή: papalazarou-draminaspor.blogspot.gr
Το προσεχές Σάββατο (16-09-2017 και ώρα 5μ.μ.) θα διεξαχθεί η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει τα κάτωθι παιχνίδια:
1. Αλιστράτη-Σιταγροί
2. Φωτολίβος-Άγιος Αθανάσιος
3. Βώλακας-Καλή Βρύση
4. Πανδραμαϊκός-Πετρούσα
5. Προσοτσάνη-Καλαμπάκι
6. Καλλίφυτος-Κάτω Νευροκόπι
7. Δοξάτο-Χωριστή
8. Αμπελόκηποι-Καστρινός