Δελτίο Τύπου "Μ.Α.Σ. ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΔΡΑΜΑΣ"

 Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα αγωνιστικού Μπριτζ 2017 -         Μεγάλες επιτυχίες των δύο συλλόγων της Δράμας …  



Το τριήμερο από 13 μέχρι 15 Οκτωβρίου διεξήχθη στην Αθήνα το Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα αγωνιστικού Μπριτζ 2017.
Δύο σύλλογοι της πόλης μας ο Γαλαξίας Δράμας και ο Αστέρας Δράμας ήταν εκεί με μεγάλη συμμετοχή αθλητών τους και με πολύ σημαντικές επιτυχίες για μια ακόμη φορά …
Στους αγώνες που έγιναν στην Αθήνα στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις της αίθουσας ξιφασκίας στο Ελληνικό συμμετείχαν πάνω από 1.000 άτομα σε μια γιορτή για το Ελληνικό Μπριτζ …





Στο Πρωτάθλημα συμμετέχουν οι αθλητές ανάλογα με την δυναμικότητά τους  στην Ελλάδα, και χωρίζονται σε κατηγορίες από 1 έως 16. Τα πρωταθλήματα γίνονται σε 4 ανεξάρτητες κατηγορίες την 1-6 την 1-9 την 1-11 και την κατηγορία Open, στην κάθε μια ξεχωριστά υπάρχουν οι κατηγορίες Α, Β, Γ και Δ  Εθνική.
Πέρα από αυτές υπάρχει και μια ενιαία κατηγορία ¨μαθητών¨ όπου συμμετέχουν όσοι ξεκίνησαν και εντάχθηκαν σε συλλόγους τον τελευταίο χρόνο.
Ο Γαλαξίας Δράμας συμμετείχε με τρεις τετραμελείς ομάδες του στις κατηγορίες 1-6 , 1-9 , και ¨μαθητών¨
Στην κατηγορία 1-6 ο Γαλαξίας ήταν ήδη πρωταθλητής Ελλάδος στην Α΄Εθνική τις δύο προηγούμενες χρονιές, και η ομάδα του με τους Ηλιάδη Α. , Μποβασιανό Ν. , Γκουτιούδη Δ. , και Πετρίδη Κ., έπρεπε να υπερασπιστεί τον τίτλο των δύο προηγούμενων χρόνων.
Τελικά με χαρακτηριστική άνεση και με 7 νίκες σε ισάριθμους αγώνες με τους συλλόγους από Ηράκλειο, Μυτιλήνη, Χαλκίδα, Λάρισα και Αθήνα κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής και έγινε ο πρώτος σύλλογος της χώρας που το έχει πετύχει μέχρι σήμερα.
Στην κατηγορία 1-9 ο Γαλαξίας συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής με τους Κασάπη Γ, Κασάπη Ν, Γκουτιούδη Ζ, και Σπυρόπουλο Α., απέναντι σε 5 Αθηναϊκούς συλλόγους και αυτούς από Μυτιλήνη και Τρίπολη, κατέλαβε την δεύτερη προνομιούχο θέση που οδηγεί στη Β΄Εθνική.
Τέλος η τετραμελής ομάδα των ¨μαθητών¨ κατέλαβε την 22η θέση στην γενική κατάταξη αποκτώντας όλοι τους σημαντικές εμπειρίες για το μέλλον.
Ο άλλος σύλλογος της πόλης μας ο Αστέρας Δράμας συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος μια και ιδρύθηκε πέρσι με τρείς ομάδες του. Στις κατηγορίες 1-6 και 1-9 ξεκινώντας από την Δ΄ Εθνική και μία ομάδα στην κατηγορίαOpen ξεκινώντας από στην Γ΄ Εθνική.  Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές του είχαν την εμπειρία μεγάλων αγώνων από παλαιότερες συμμετοχές τους.
Στην κατηγορία 1-9 στην Δ΄ Εθνική με τους Κεραμιτσόπουλο Ε, Δημητρακόπουλο Δ, Κάζη Δ και Καρτσόγλου Χ,  κατέλαβε την πρώτη θέση (19 συμμετοχές), ανεβαίνοντας ταυτόχρονα στην Γ΄Εθνική.
Στην κατηγορία Open στην Γ΄ Εθνική κατέλαβε την 11η θέση (16 συμμετοχές) και στην κατηγορία 1-6 της Δ΄ Εθνικής κατέλαβε την 15η θέση (21 συμμετοχές).
Τελικά στο πρωτάθλημα αυτό η Δράμα είχε συμμετοχή δύο συλλόγων και 26 αθλητών με πολύ σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση από την Κρήτη έως τον Έβρο.
Μετά το τέλος του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος ο πρόεδρος του Γαλαξία Δράμας μας δήλωσε
« Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές μας που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα αλλά και σε όλους όσους συμμετέχουν και αγκαλιάζουν τα τελευταία χρόνια τον σύλλογό μας και την παρέα του Γαλαξία. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους έφεραν τις πολλές και μεγάλες επιτυχίες στην πόλη μας …Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ τον σύλλογο του Αστέρα Δράμας για τις επιτυχίες του στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα..
Θα ήθελα να τονίσω ότι  το Μπριτζ στην Δράμα έχει και παρόν και παρελθόν αλλά κυρίως μέλλον … Με δύο συλλόγους, με διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας τους, ώστε να μπορεί να χωρέσει ο κάθε χαρακτήρας χωρίς άμεσους ή έμμεσους αποκλεισμούς. Καλή συνέχεια σε όλους .»