ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ –ΧΙΛΙΩΤΗΣ ΔΡΑΜΑ '86 37-21

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν δεδομένη ανάμεσα στον ΑΣΕ Δούκα και τη Δράμα ’86 και αυτό φάνηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο και μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα των εκπαιδευτηρίων δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και επικράτησε με 37-21 των Δραμινών για την 9η αγωνιστική της Handball Premier....






Ο Κωστής Μπούνας είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει σχεδόν όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του και πολλά από τα παιδιά που έχουν λίγο χρόνο συμμετοχής – μετά το 45’ – τα οποία και έδειξαν καλά στοιχεία και δεν άφησαν τον ρυθμό του αγώνα να πέσει.

Η Δράμα ’86 αναγκαστικά και πάλι στηρίχθηκε στον Τουνγκελίδη που πέτυχε 14 τέρματα, αλλά σαφώς θα χρειαστεί περισσότερες επιθετικές λύσεις στο επερχόμενο ντέρμπι με τον Πανελλήνιο, ένα παιχνίδι σχεδόν ζωής και θανάτου και για τις δύο ομάδες που παλεύουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Τα πεντάλεπτα: 2-0, 5-12, 8-3, 11-4, 16-5, 18-9 (ημχ.), 19-10, 21-13, 24-17, 28-19, 33-19, 37-21 Διαιτητές: Τόλιος – Κουτσός Δίλεπτα: 4-3 Πέναλτι: 1/1-3-3

ΑΣΕ Δούκα (Κωστής Μπούνας): Μωραΐτης 4, Τόμπρος, Παπαπούλιος 3, Γκέρτσος, Νομικός 4, Μπαζδέκης 2, Μπραουδάκης, Μίτροβιτς 4, Μπάρμπας, Ντούνης 6, Τζανιδάκης, Νταρσουλάντ 4, Αραπακόπουλος 6, Ζαφειράκης 3, Κολλύρης, Κεδέρης 2

Δράμα’86 (Σάκης Βαλαβάνης): Χαϊτίδης 2, Κοτσαμαρίκογλου 1, Σιεμανίδης 1, Παπάζογλου, Τουνγκελίδης 14, Βουλγαράκης, Γιαννακόπουλος 2, Στρατηγέλης, Μαλαμίδης, Τσιτσίκος, Μπέτζιος, Σινά 1, Κουρτίδης, .Θωμίδης, Δεμερτζίδης

Βαλαβάνης:  «Επικεντρωνόμαστε στο ματς με τον Πανελλήνιο»

Η Δράμα ’86 έχει μπροστά της το ματς της χρονιάς με την ομάδα της Κυψέλης. Η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού συνεχίζεται και στη Δράμα αφήνουν πίσω τους τη βαριά ήττα από τον Δούκα στο ΔΑΪΣ και βλέπουν πλέον το ματς με τον Πανελλήνιο την επόμενη αγωνιστική, ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει το μέλλον των δύο ομάδων στην Handball Premier.

Ο τεχνικός της Δράμας Σάκης Βαλαβάνης μίλησε στο e-handball.gr για το ματς με τον ΑΣΕΔ αλλά και για το επερχόμενο ντέρμπι με τον Πανελλήνιο:

«Συγχαρητήρια στον Δούκα που επικράτησε καθαρά και δίκαια. Από την αρχή του παιχνιδιού μπήκε σοβαρός και πειθαρχημένος, στοιχεία που του έχει δώσει ο προπονητής του. Εμείς στα πρώτα λεπτά μπήκαμε νευρικοί με πολλά αβίαστα λάθη. Ο Δούκας είχε από το πρώτο δεκάλεπτο αποκτήσει μια καλή διαφορά. Εμείς παλέψαμε να μειώσουμε το σκορ και να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται. Ως ένα σημείο τα καταφέραμε, αλλά το πλούσιο ρόστερ του Δούκα και η ποιότητά του έφερε τη διαφορά στο τελικό σκορ. Κρατάμε τα θετικά στοιχεία: βρήκαμε λύσεις στην ανοιχτή άμυνας του Δούκα και ανταπεξήλθαμε σε καταστάσεις έξι εναντίον πέντε. Πλέον επικεντρωνόμαστε στο ματς με τον Πανελλήνιο που σαφώς είναι μια ομάδα στα μέτρα μας και θα δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη».

Μπούνας: «Κρατήσαμε τη φιλοσοφία παρά τις αλλαγές»

Μετά την ήττα από τον Διομήδη στο Άργος, ο ΑΣΕ Δούκα επέστρεψε στις νίκες  και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, αφού μπορεί να αντιμετώπιζε μια ομάδα που μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού – όπως είναι η Δράμα –  όμως έδειξε ότι ακόμη κι όταν μπήκαν παίκτες που έχουν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, το πόδι δεν σηκώθηκε από το γκάζι. Σε αυτό το στοιχείο στάθηκε και ο τεχνικός του Δούκα Κωστής Μπούνας μιλώντας στο e-handball.gr:

«Το αρχικό πλάνο ήταν να ξεκινήσουμε τη θεωρητικά βασική μας ομάδα και με κάποιους που έχουν περισσότερο χρόνο συμμετοχή, να εξασφαλίσουμε κάποια διαφορά και να δώσουμε μετά την ευκαιρία σε παιδιά που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής να αγωνιστούν για να δείξουν ότι κι αυτοί μπορεί να συμμετέχουν ενεργά στην ομάδα. Νομίζω ότι μοιράσαμε τον χρόνο αρκετά καλά. Το πολύ ευχάριστο είναι ότι κρατήσαμε την ίδια φιλοσοφία στο παιχνίδι μας παρότι αλλάξαμε τα πρόσωπα. Είχαμε δηλαδή αρκετά καλή ενέργεια στην άμυνα και τρέξιμο στον αιφνιδιασμό. Κάναμε κάποια λάθη στο τρέξιμο, αλλά επιμένουμε σε αυτό με σκοπό να το βελτιώσουμε στο μέλλον».

Τα άλλα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

ΧΑΝΘ- Αερωπός Έδεσσας 21-21

ΠΑΟΚ-Καματερό             23-10

Φοίβος Σ.-ΑΕΚ   19-30

Πανελλήνιος-Διομήδης                15-31

 Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή- Φίλιππος Βέροιας (3/12  4μμ)



Βαθμολογία

1.Π.Α.Ο.Κ                             9               15

2.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ ΞΥΝΗ 8              15

3.Α.Σ.Ε ΔΟΥΚΑ                   9              14

4.ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ    9              14

5.ΑΕΚ                                    9              12

6.ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ     9              11

7.ΧΑΝΘ                                 9              8

8.ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ    8              8

9.ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ          9              4

10.Γ.Α.Σ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ      9              3

11.ΓΣ ΔΡΑΜΑ 1986            9              2

12.ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ.  9              0


Πηγή: https://sportdrama.gr