Αμαζόνες - Μεσολόγγι : 1-1 (Post game)

Φιλίππου: «Έπρεπε να κλειδώσουμε την νίκη από το πρώτο ημίχρονο. Οφείλουμε να βελτιωθούμε περισσότερο.»

Δεν τα κατάφεραν οι Αμαζόνες και έμειναν στην ισοπαλία με το μαχητικό Μεσολόγγι. Σε ένα πρώτο ημίχρονο, που είχαν την καθολική υπέροχη με πάνω από 80% κατοχή και δημιούργησαν πολλές κλασικές ευκαιρίες κατάφεραν να πετύχουν μόνο ένα τέρμα, με την Χατζηνικολάου. Στο δεύτερο ημίχρονο.....





 οι δύο γρήγορες αναγκαστικές αλλαγές, των Νεοφύτου (46’) και Κατιρτσίδου (55’) σίγουρα επηρέασαν την απόδοση της ομάδας. Οι νέες ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ, με συνέπεια να εφαρμοστεί ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, και σε μία αντεπίθεση η ομάδα του Μεσολογγίου κατάφερε και ισοφάρισε. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο παρά την πίεση των Αμαζόνων το αξιόμαχο Μεσολλόγι κατάφερε και διατήρησε το βαθμό της ισοπαλίας. 
Σύνθεση: Κισούδη, Νεοφύτου (46’ Μπαμπαλή), Φωτιάδου, Κατιρτσίδου (55’ Χριστοφυλλάκη), Μήτκου, Κεραμυδά, Κοσκερίδου (65’ Βασιλείου), Σωμάδη, Χατζηνικολάου, Παπαδοπούλου, Καραπέτσα.

Μετά την λήξη του αγώνα δηλώσεις έκαναν ο προπονητής της ομάδας Φιλίππου Σπύρος και οι δύο άτυχες της αναμέτρησης Κατιρτσίδου Μαρία και Νεοφύτου Χαρά. 

Φιλίππου: «Θέλαμε την νίκη στο σημερινό παιχνίδι για πολλούς λόγους και το ζητούμενο ήταν να αποδείξουμε μέσα στον αγωστικό χώρο ότι δίκαια ήμασταν το φαβορί. Για το λόγο αυτό επιλέξαμε στο αγωνιστικό μας πλάνο να ασκήσουμε υψηλή πίεση στον αντίπαλο με ανεβασμένες τις γραμμές μας και να εφαρμόσουμε ένα παιχνίδι κυριαρχίας. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο το καταφεράμε απόλυτα. Είχαμε ολοκληρωτικά την κατοχή της μπάλας και δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για να σημειώσουμε περισσότερα γκολ. Ίσως ήταν το παιχνίδι που είχαμε την υψηλότερη ποιοτική κατοχή φέτος. Δεν καταφέραμε βέβαια να πετύχουμε τα γκολ που έπρεπε, επειδή η επιλογή μας στο επιθετικό τρίτο δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Κάτι που αποδείχτηκε κομβικής σημασίας στο τελικό αποτέλεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση μας δεν ήταν η ίδια. Είναι βέβαια γεγονός και όχι δικαιολογία ότι οι αναγκαστικές αλλαγές της Νεοφύτου στην ανάπαυλα και της Κατιρτσίδου πολύ γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο επηρέασαν καθοριστικά. Και οι δύο αποτελούν παίκτριες κλειδιά στο χτίσιμο των επιθέσεων μας. Αναγκαστήκαμε, λόγω ελλείψεων επιλογών, να κάνουμε αλχημείες που είχαν ως συνέπεια να χάσουμε την ισορροπία μας και την καλή μας επιθετική λειτουργία. Μία δυσλειτουργία στην αρνητική μας μετάβαση και μία έμπνευση της αντιπάλου ήταν μοιραία και δεχθήκαμε την ισοφάριση. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έγινε μέχρι το τελευταίο λεπτό και από το γεγονός ότι κυνήγησαν οι ποδοσφαιρίστριες μου την νίκη. Βέβαια μετά το 80’ αυτό έγινε χωρίς να έχουμε τακτική και αγωνιστική πειθαρχία. Ίσως κάποιες λανθασμένες νοοτροπίες δεν βοήθησαν στο να έχουμε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια και να πετύχουμε το γκολ της νίκης. Οφείλουμε να βελτιωθούμε περισσότερο. Είναι άδικο το τελικό αποτέλεσμα με βάση την εικόνα του αγώνα και τις ευκαιρίες. Στο ποδόσφαιρο όμως μετράνε μόνο τα γκολ και το ματς αυτό θα πρέπει να μας γίνει μάθημα για το μέλλον. Όλες οι παίκτριες έχουν κάνει τρομερή προσπάθεια από την αρχή της χρονιάς και πρέπει να βρουν τη δύναμη στη δύσκολη περίοδο που ακολουθεί να διατηρήσουν τα κεκτημένα. Δεν πρέπει να αδικήσουν τους εαυτούς τους. Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί για το κακό σημερινό αποτέλεσμα και θα συζητήσω με την διοίκηση τι πρέπει να γίνει για το καλό της ομάδας.»

Κατιρτσίδου: «Σήμερα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια νεοφώτιστη ομάδα, την οποία πίστευα πως θα κερδίσουμε με βάση την βαθμολογία. Είχαμε την κατοχή βάλαμε το γκολ αλλα δεν καθάρισαμε το παιχνίδι απο την αρχή.  Χάσαμε πολλές ευκαιρίες και έτσι ο αντίπαλος μας τιμώρησε βάζοντας γκολ. Ελπίζω από εδώ και πέρα η ομάδα μου να εχει καλύτερες εμφανίσεις. Καλή συνέχεια στην ομάδα του Μεσολογγίου.»

Νεοφύτου: «Το σημερινό μας αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ άδικο με βάση την εικόνα του παιχνιδιού. Δημιουργήσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες και δεν απειληθήκαμε σχεδόν καθόλου, όμως όταν δεν εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες σου η μπάλα σε τιμωρεί. Η τύχη δεν ήταν ούτε σήμερα με το μέρος μας αφού είχαμε δύο αναγκαστικές αλλαγές. Τελείωσε αυτός ο αγώνας, πρέπει να αφήσουμε πίσω το κακό αποτέλεσμα να δουλέψουμε περισσότερο στην προπόνηση και να επιτρέψουμε στον επόμενο αντίπαλο. Καλή συνέχεια στο Μεσολόγγι.»

Γραφείο Τύπου
Α.Σ. Αμαζόνες Δράμας