Γ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ – Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ 3:4 πέναλτι 0:0 90λεπτο & παράταση.....post game by Stelios Hartalis


Όταν η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή!
Υπάρχουν νίκες στο ποδόσφαιρο που πέραν των τριών βαθμών δε σου προσφέρουν τίποτα περισσότερο, υπάρχουν και ήττες με απώλεια μάλιστα τροπαίου όπως η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) οι οποίες σε βγάζουν πιο δυνατό, το γιατί δε θα σας το πούμε εδώ, ας κρατήσουμε και κάτι «εν οίκω».....



Και πιστέψτε μας η Προσοτσάνη του Γιώργου Λάλα μπορεί να μην κατάφερε να κάνει τοback to back”, χάνοντας στη ρώσικη ρουλέτα από το Καλαμπάκι του Φώτη Χατζηκυριάκου, όμως η αίσθηση που επικρατούσε και κατά γενική ομολογία ειπώθηκε και γράφτηκε παντού, ήταν ότι αυτή η ομάδα άξιζε το κύπελλο, αλλά όπως κι αν έχει η βίβλος των τελικών της ΕΠΣ Δράμας έγραψε κυπελλούχος σεζόν 2017-2018 ΑΕ Καλαμπακίου.
Σέναν τελικό παρουσία περίπου 2.000 φιλάθλων του δραμινού ποδοσφαίρου και σε μια άψογη από πλευράς οργάνωσης τελετή προ και μετά του ματς, Προσοτσάνη και Καλαμπάκι μπορεί να μπήκαν φουριόζικα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο με την πάροδο του 20αλέπτου ο ρυθμός έπεσε και μοιραία με μοναδική καλή στιγμή (19’) το σουτ του Κώστα ΓεωργιάδηMVP κατά την ταπεινή μας γνώμη και στα 120’ – το οποίο μπλόκαρε ο ήρωας-MVP όπως εντέλει ψηφίστηκε του Καλαμπακίου Ιορδάνης Κελετζής. Η κορυφαία επίθεση του πρωταθλήματος αυτή της ΑΕΚ όχι μόνο σίγησε, αλλά οι επιθετικοί της ουσιαστικά εγκλωβίστηκαν στις δαγκάνες της καλύτερης άμυνας της ΑΕΠΣΔ, αυτής της Προσοτσάνης.
Στο 2ο ημίχρονο περιμέναμε να δούμε καλύτερο θέαμα όπερ κι εγένετο και σαυτό μεγαλύτερο μερίδιο είχε η τακτική του Γιώργου Λάλα, ο οποίος είδε τους παίκτες του να επικρατούν στο κέντρο, να μεταφέρουν το παιχνίδι προς το μισό των «κιτρινόμαυρων», ωστόσο ο Καλαϊτζής δις στην ίδια φάση (55’) σπατάλησε την ευκαιρία του αγώνα να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ.
Το Καλαμπάκι θα μπορούσε να «κλέψει» στην κανονική διάρκεια του ματς τη νίκη (85’) αλλά ο Γιάννης Αβραάμ αντέδρασε σωτήρια στο τετ α τετ με το Σάββα Σαββίδη (σ.σ. ξεκίνησε από θέση οφσάιντ) κι έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση.
Οι κινήσεις από τους δύο πάγκους είχαν εκ διαμέτρου διαφορετικό σκεπτικό, η Προσοτσάνη κυνήγησε με όλα τα έμπειρα όπλα της τη νίκη-τίτλο και το Καλαμπάκι με αρκετά θέματα μυϊκών τραυματισμών-ενοχλήσεων βασικών γραναζιών του κατά τη διάρκεια του ματς, θέλησε να ροκανίσει το χρόνο και να οδηγήσει τον τελικό στα πέναλτι όπως κι έγινε, αν κι αυτό ήταν πάλι που είχε τη μεγάλη ευκαιρία στο άστοχο πλασέ του Καλατζίδη (107’).
Στα πέναλτι οι δύο εύστοχοι κατά την περσινή επική επικράτηση επί του Ξηροποτάμου Μπάμπης και Δημήτρης Αθανασιάδης δε σκόραραν κι ο κορυφαίος της Προσοτσάνης Γεωργιάδης σημάδεψε τορολόι του γηπέδου της Δόξας κι ο τερματοφύλακας του Καλαμπακίου Κελετζής ευστοχώντας στο 6ο πέναλτι της ομάδας του έστειλε το Καλαμπάκι στον 7ο ουρανό!
Λεπτό προς λεπτό
71’ διαγώνια πάσα του Κωνσταντινίδη για το Σαββίδη που κινήθηκε από πλάγια στην περιοχή, σουτ στην κλειστή γωνία αντιδράει σωστά ο Αβραάμ και παραχωρεί το κόρνερ.
85’ κάθετη του Κωνσταντινίδη, από θέση οφσάιντ ο Σαββίδης φτάνει στα όρια της περιοχής, έγκαιρα ο Αβραάμ του κλείνει το οπτικό πεδίο και το πλασέ του διώχνει μακριά ο τερματοφύλακας της Προσοτσάνης.
107’ γρήγορα εκτελεσμένο φάουλ του Μαυροβασίλη, μοναδική φορά που η άμυνα των τυπικά γηπεδούχων πιάστηκε στον ύπνο, ο Καλατζίδης κινήθηκε ως κρυφό φορ, πλασάρει πάνω από τον εξελθόντα Αβραάμ μόλις άουτ.
Η σειρά των πέναλτι:
1ο Κοκλίδης 1:0
2ο Σαββίδης 1:1
3ο Αθανασιάδης Χ. απέκρουσε ο Κελετζής
4ο Μαυροβασίλης δοκάρι
5ο Φερφέρης 2:1
6ο Κλόγκιρι 2:2
7ο Γεωργιάδης άουτ
8ο Κωνσταντινίδης απέκρουσε ο Αβραάμ
9ο Κερασίδης 3:2
10ο Τζιβανάκης 3:3
11ο Αθανασιάδης Δ. απέκρουσε ο Κελετζής
12ο Κελετζής 3:4.
Διαιτητής: Πουλικίδης Κώστας.
ΑΒοηθός: Τσακίρης Κώστας.
ΒΒοηθός: Σαπανίδης Παναγιώτης.
1ος Βοηθός Περιοχής: Κοτανίδου Δήμητρα,
2ος Βοηθός Περιοχής: Νικολαΐδου Φώφη &
4ος Διαιτητής: Σιαμανής Αντώνης.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Λάλας): 1. Αβραάμ, 2. Περσιανλής, 3. Παπαμιχαήλ, 4. Αθανασιάδης Δημ., 5. Αστερίου, 6. Φερφέρης, 7. Γεωργιάδης, 8. Ρούσσος (106’ – 16. Αθανασιάδης Χαρ.), 9. Καλαϊτζής (81’ – 14. Κοκλίδης), 10. Τσακμακίδης (110’ – 13. Κερασίδης) & 11. Παπαδόπουλος (106’ – 12. Σαμαράς).
ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ (Φώτης Χατζηκυριάκου): 1. Κελετζής, 2. Πέτρο, 3. Κασαπίδης (73’ – 13. Σωτηριάδης), 4. Χριστοφορίδης (λ.τρ. 37’ – 18. Ντόβας), 5. Κωνσταντινίδης, 6. Κλόγκιρι, 7. Τζιβανάκης, 8. Μαυροβασίλης, 9. Σαββίδης, 10. Στάικος (89’ – 16. Λεϊλόγλου / 109’ – 12. Δαλής).
Ø Κυπελλούχος σεζόν 2017-2018 κι εκπρόσωπος της ΕΠΣ Δράμας στο θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας η ομάδα του Καλαμπακίου, στον οποίο κι εύχεται καλή πορεία η ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ!