Αμαζόνες Δράμας - Τρίκαλα 2-1 (Post game 21ης αγωνιστικής)


Ανώτερες οι Αμαζόνες πέτυχαν δίκαιη νίκη και καπάρωσαν την 4η θέση. 
Φιλίππου: «Συγχαρητήρια στις παίκτριες μου για την νίκη τους και για όσα πέτυχαν φέτος.» 
Δηλώσεις από Παπαδοπούλου και Μήτκου. 

Σπουδαία νίκη για τις Αμαζόνες απέναντι στην πολύ καλή και μαχητική ομάδα των Τρικάλων που πέρα από το γόητρο εξασφαλίζει και μαθηματικά την τελική της κατάταξη μέσα στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. .....




Σε έναν καταπληκτικό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Καλαμπακίου, παρά την καταρρακτώδη βροχή που ξεκίνησε με την έναρξη του αγώνα και κράτησε για ένα ημίχρονο, η Δραμινή ομάδα μπήκε για ακόμη ένα ματς πολύ δυνατά και πήρε τα ηνία από την αρχή. Επέβαλε τον ρυθμό της παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο κι έχασε ευκαιρίες με τις Καραπέτσα και Χατζηνικολάου για να ανοίξει το σκορ. Τελικά η υπέροχη των Αμαζόνων μετουσιώθηκε σε γκολ στο 26’. Η Καραπέτσα από δεξιά βρήκε με πίσω πάσα την Νεοφύτου, η οποία με σέντρα ακριβείας σημάδεψε την Μήτκου στο ύψος του πέναλτι και αυτή με εντυπωσιακή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο αριστερό ‘παραθυράκι’ της Χαρακοπούλου, σημειώνοντας το 1-0. Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά οι επιθέσεις των Δραμινών ποδοσφαιριστριών σταματούσαν είτε στην πολύ καλή αμυντική γραμμή των Τρικάλων είτε στην τερματοφύλακα που έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις. Κόντρα στην ροή του αγώνα όμως στο 75’ και σε μια ανύποπτη στιγμή η Μπαρμπόσα ισοφάρισε. Η απάντηση των Αμαζόνων όμως ήταν άμεση και με την σέντρα η Καραπέτσα πραγματοποίησε επέλαση από τα δεξιά, βρήκε έξω από την μεγάλη περιοχή την Χατζηνικολάου που με την σειρά της σέρβιρε στην Βασιλείου η οποία με καταπληκτικό απευθείας σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί ‘παραθυράκι’ αυτή την φορά και διαμόρφωσε στο 76’ το τελικό 2-1. Το σκορ θα μπορούσε να γίνει 3-1 αλλά η Χαρακοπούλου έκανε εκπληκτική απόκρουση στην γωνία της σε εξ επαφής κεφαλιά της Χατζηνικολάου. Όμορφο ματς παρακολούθησαν οι πολλοί φίλαθλοι που βρέθηκαν αναλογικά στον αγώνα, παρά την βροχή, ανάμεσα σε δύο ομάδες που αναζητούσαν μέχρι τέλους την νίκη και απέδειξαν ό,τι στο γυναικείο ποδόσφαιρο υπάρχει και ποιότητα και δύναμη μέσα σε αθλητικά πλαίσια. 

Σύνθεση: Κισούδη, Νεοφύτου, Φωτιάδου, Κατιρτσίδου, Κεραμυδά, Σωμάδη, Καραπέτσα, Μήτκου, Χατζηνικολάου, Παπαδοπούλου, Κοσκερίδου (55’ Βασιλείου)

Μετά την λήξη του αγώνα μίλησαν ο προπονητής της ομάδας Φιλίππου Σπύρος και οι παίκτριες Παπαδοπούλου Αναστασία και Μήτκου Μαρία. 

Φιλίππου: «Γνωρίζαμε ό,τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια συμπαγή ομάδα που ξέρει να αμύνεται καλά κι έχει πάρει σπουδαία αποτελέσματα φέτος. Για αυτό τον λόγο θέλαμε να μπούμε δυνατά από την αρχή, για να φτάσουμε σε ένα γρήγορο γκολ και να αναγκάσουμε τον αντίπαλο να ανοιχτεί. Οι παίκτριες μου κατάφεραν να έχουν τον έλεγχο της κατοχής και να πιέσουν από το ξεκίνημα, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το πλάνο μας. Δημιούργησαν κλασικές  ευκαιρίες και τελικά με υπομονή κατάφεραν να πετύχουν το γκολ που θέλαμε στο πρώτο ημίωρο. Επιπρόσθετα, η αμυντική μας λειτουργία ήταν αρκετά καλή και τα Τρίκαλα δεν έφταναν στο αμυντικό μας τρίτο, παρά μόνο απειλούσαν με πολύ μακρινά σουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο θέλαμε χωρίς να ρισκάρουμε να πετύχουμε και ένα δεύτερο γκολ. Παρά το γεγονός ό,τι είχαμε τον έλεγχο της κατοχής δεν γίναμε απειλητικοί όπως στο πρώτο ημίχρονο. Και σε μια αμυντική μας ολιγωρία και κόντρα στην ροή του αγώνα δεχθήκαμε την ισοφάριση. Αυτό λειτούργησε σαν καμπανάκι για μας. Αλλάξαμε σχηματισμό, παίξαμε με δυο φορ και είμαι πολύ ικανοποιημένος από την άμεση ομαδική μας αντίδραση, το δεύτερο μας γκολ και τον χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα. Σίγουρα θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ και θεωρώ δίκαιη την νίκη μας, καθώς ήμασταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο που κυνήγησε με πάθος μέχρι τη λήξη το θετικό αποτέλεσμα και απέδειξε την ανοδική του πορεία την φετινή χρονιά. Μεγαλύτερα συγχαρητήρια θα δώσω όμως  στις δικές μου παίκτριες και για την σημερινή τους εμφάνιση και για όσα κατάφεραν φέτος. Αν εξαιρέσουμε το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη είχαν σε όλο το πρωτάθλημα εξαιρετική παρουσία, παρουσίασαν βελτίωση σε όλους τους τομείς τόσο αγωνιστικά όσο και σε νοοτροπία και αν η τύχη ήταν με το μέρος τους θα είχαν ακόμη μεγαλύτερη συγκομιδή. Πέτυχαν έναν μικρό άθλο, με βάση τα δεδομένα και η 4η θέση αποτελεί τουλάχιστον μια ηθική επιβράβευση και για αυτές, αλλά και για τους διοικούντες που από την πλευρά τους έκαναν τεράστιες προσπάθειες. Εύχομαι να διατηρηθεί η φετινή ομάδα και με τις κατάλληλες προσθήκες να κυνηγήσει τον τίτλο του χρόνου. Μας απομένει ένα τελευταίο ματς μέσα στην Λάρισα και οφείλουμε να κλείσουμε θετικά την χρονιά μας. 
Κλείνοντας να ευχαριστήσω τον κόσμο που παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες βρέθηκε στο γήπεδο και μετέτρεψε σε έδρα το γήπεδο του Καλαμπακίου, βοηθώντας και αυτός με τον τρόπο του να φτάσουμε στη νίκη.»

Παπαδοπούλου: «Σε μια ωραία ατμόσφαιρα και σε ένα πολύ ωραίο γήπεδο καταφέραμε άλλη μια φορά να πετύχουμε το στόχο μας που ήταν η νίκη. Είχαμε σε όλη την διάρκεια του αγώνα την απόλυτη κατοχή χωρίς να δεχτούμε απειλή, παρά μόνο από γεμίσματα από φάουλ. Σε μια ανύποπτη στιγμή δεχθήκαμε την ισοφάριση αλλά καταφέραμε να διορθώσουμε το λάθος μας πολύ γρήγορα και να μην αφήσουμε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας, που παρόλο την βροχή έδωσε πάλι το παρόν.»

Μήτκου: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε την ομάδα των Τρικάλων, την οποία την χαρακτηρίζει το πάθος και η πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Ήμασταν προετοιμασμένες και δουλέψαμε πάνω σε αυτό όλη την εβδομάδα υπό τις οδηγίες του προπονητή μας. Μπήκαμε στο γήπεδο, εφαρμόσαμε το πλάνο και πήραμε αυτή την σημαντική νίκη. Για μας ήταν σημαντική νίκη, γιατί αρχικά πετύχαμε τον στόχο μας τερματίζοντας στην 4η θέση και συνάμα ήταν ο τελευταίος μας αγώνας για φέτος στην έδρα μας, και θέλαμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας. Συγχαρητήρια στις συμπαίκτριες μου και στο προπονητικό τιμ. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα των Τρικάλων.»

Ο σύλλογος των Αμαζόνων ευχαριστεί την διοίκηση της ΑΕ Καλαμπακίου και τους ανθρώπους του γηπέδου για την συνεργασία και την φιλοξενία. 

Γραφείο Τύπου
Α.Σ. Αμαζόνες Δράμας